Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De enorme data-problemen van het Nivel-rapport

Onderbouwing Nivel: Na Coronavaccinatie wordt 4 x 3 =17 - 99636
Samenvatting van het artikel

Het Nivel - onderzoek heeft grote problemen bij de plaatsing van overlijdensgevallen in de juiste groep "gevaccineerd" of "ongevaccineerd". Dit is deel 1 waar een kwart van de ongevaccineerde overlijdensgevallen overduidelijk verkeerd zijn geplaatst. En in deel 2 wordt een ander bewijs getoond waar nog eens bijna de helft in de verkeerde groep is geplaatst. Hierdoor blijft er niets over van dit rapport..

Lees volledig artikel: De enorme data-problemen van het Nivel-rapport

Leestijd: 2 minuten

De onderbouwing van dit artikel kunt u hier aantreffen. 

Onterecht gerekend als ongevaccineerd

De belangrijkste conclusie van het recent verschenen  Nivelrapport staat aan het begin van het persbericht.

Onderbouwing Nivel: Na Coronavaccinatie wordt 4 x 3 =17 - 99646

Dit is de kop van het artikel in De Volkskrant over dit onderzoek.

Onderbouwing Nivel: Na Coronavaccinatie wordt 4 x 3 =17 - 99647

Maar als naar de data gekeken wordt zijn er twee heel grote problemen, waardoor een groot deel van de geconstateerde bijna 2000 overlijdensgevallen (aan alle mogelijke oorzaken) onterecht in de categorie “ongevaccineerd” zijn opgenomen.

En het bijzondere eraan is dat het heel eenvoudig op basis van de data vast te stellen is.

4 x 3 is geen 12

Het onderzoek geeft de overlijdensgevallen weer in de 3 maanden na de eerste vaccinatie en vervolgens in 12 maanden na de vaccinatie. En dat apart voor de gevaccineerden en de ongevaccineerden. Om de resultaten reliëf te kunnen even heeft men referentiejaren genomen van door 2020.

Dit is het overzicht van de resultaten uit de referentiejaren. Het betreft het aantal overlijdensgevallen na 12 maanden gedeeld door de overlijdensgevallen na 3 maanden. Omdat het ALLE overlijdensgevallen betreft en er maar beperkt sprake is van echte seizoenseffecten moet dit cijfer ongeveer 4 zijn. En dat is hieronder goed te zien. De totale overlijdenscijfers in 12 maanden is gelijk aan 4 keer de overlijdens in 3 maanden.

Onderbouwing van het Nivel 7 – 16 maanden onderscheid - 99631

Dit patroon zou je ook verwachten bij de gevaccineerden en de ongevaccineerden. Maar dat is niet zo. Het cijfer bij de gevaccineerden ligt op 5.4, meer dan 2 keer zo hoog als het cijfer van de ongevaccineerden. 

Onderbouwing van het Nivel 7 – 16 maanden onderscheid - 99632

Maar hoe kan het bij ongevaccineerden zijn dat er sprake is van een forse oververtegenwoordiging van overlijdens in de eerste drie maanden en bij de gevaccineerden juist sprake is van een forse ondervertegenwoordiging? En nogmaals: dit zijn alle overlijdensgevallen en niet die van Covid (die ongeveer 10% van de overlijdens in die tijd uitmaakten).

Er is maar één verklaring:

In de tabellen staan er overlijdensgevallen die geregistreerd zijn als “ongevaccineerd”, maar in werkelijk hadden moeten staan onder de categorie “gevaccineerd”

En omdat voor iedere categorie het zou moeten zijn dat de cijfers rond de 4 moeten liggen kan berekend worden hoeveel overlijdensgevallen in de verkeerde categorie zitten. De onderstaande  tabel laat zien dat het 493 overlijdensgevallen zijn, 25% van alle overlijdens die bij het onderzoek onder ongevaccineerd zijn geplaatst.

Onderbouwing van het Nivel 7 – 16 maanden onderscheid - 99633

Besef dat deze verplaatsing van een kwart van de ongevaccineerden naar de groep gevaccineerden een forse impact heeft op alle tabellen in het rapport en de conclusies.

Dit pas de helft

Maar dat is nog niet alles. Want als van de overlijdensgevallen de Covid-19 sterfte wordt afgetrokken dan blijken degenen die als “ongevaccineerd” worden aangemerkt veel meer sterven aan andere reden dan Covid-19 dan de ongevaccineerden. En ook dat kan niet komen door de wonderbaarlijke positieve effecten van het Covid-19-vaccin. De oorzaak is ook hier dat er een groot aantal overlijdensgevallen die onder de categorie “ongevaccineerd” vielen in werkelijkheid wel gevaccineerd waren.

In een apart deel ga ik hier nog uitgebreid op in en de gevolgen voor het Nivel-rapport. Maar ik volsta met te vermelden dat hierdoor nog eens een groot deelv an de ongevaccineerde overlijdensgevallen in de categorie “gevaccineerd” hoort.

Alleen al de bevindingen in dit gedeelte houden al in dat het rapport teruggetrokken dient te worden, omdat de tabellen sterk vervuild zijn en de conclusies elke basis ontberen. En het volgende deel maakt het alleen nog maar erger. Zoals ik in dit interview heb gezegd: “Het zou een failliet voor de wetenschap zijn als dit rapport niet wordt teruggetrokken.”

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Onderbouwing Nivel: Na Coronavaccinatie wordt 4 x 3 =17 - 99636
Sterftecijfers onder de loep: Misleidende conclusies in nieuw Nivel Onderzoek - 99392