Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Bijzonder Covid onderzoek uit de VS

Bijzonder Covid onderzoek uit de VS - 62447
Samenvatting van het artikel

Een bijzonder opinie-onderzoek in de VS over sterfte ten gevolge van vaccinatie. De resultaten lijken spectaculair, maar voorzichtigheid bij de interpretatie van die resultaten is geboden.

Lees volledig artikel: Bijzonder Covid onderzoek uit de VS

Leestijd: 2 minuten

Bijzonder Covid onderzoek uit de VS

Vaccinatieschade-opiniepeiling

In de VS voert het onderzoeksbureau RasmussenReports dagelijks opiniepeilingen uit over actuele (politieke) onderwerpen. Vandaag rapporteert het bureau de resultaten van een bijzonder onderzoek. Zowel de vraag of er iemand uit de eigen huishouding is overleden als gevolg van Covid en als gevolg van vaccinatieschade komt aan de orde. De vraagstelling van het tweede onderwerp was “Denkt u dat er iemand uit uw huishouden is overleden ten gevolge van vaccinatieschade?”.

Op zichzelf is dat geen goede onderzoeksmethode om de echte aantallen te kunnen bepalen van het aantal overlijdensgevallen in beide categorieën. Hoe groot is het huishouden van degenen die “ja” antwoordden en “hoe zeker is het dat de betrokkenen inderdaad overleden zijn aan Covid of aan vaccinatieschade”? Plus dat sterfgevallen bij alleenstaanden op deze manier niet “gemeten” wordt.

De relevantie van dit onderzoek is zeker niet dat je hiermee een schatting kan maken van het werkelijke aantal Covid-doden of het werkelijke aantal doden ten gevolge van vaccinatie tegen Covid-19. Maar wel wat blijkbaar de inschatting is van de ondervraagden over dit onderwerp.

Als je dat in acht neemt dan geeft het toch interessante resultaten.

De resultaten

Met deze video heeft het onderzoeksbureau haar resultaten gepresenteerd. Deze twee grafieken vormen de kern van het onderzoek:

Zeer bijzonder Covid onderzoek uit de VS - 62445

De aangegeven leeftijd is die van de ondervraagde.

11% van de ondervraagden meldt een Covid-19 overlijdensgeval in hun huishouden. De gemiddelde huishoudens grootte is ruim 3. En als je beseft dat er in drie jaar in de VS circa 3% van de bevolking is overleden en 0,4% overleden is door Covid-19 dan besef je dat dit percentage van 11% sec geen waarde heeft. Want zelfs als je het deelt door de gemiddelde huishoudensgrootte van ruim 3 dan levert het nog een hoger cijfer dan alle sterftegevallen bij elkaar.

De andere grafiek, over sterfte ten gevolge van de vaccinatieschade lijkt sterk op de voorgaande:

Zeer bijzonder Covid onderzoek uit de VS - 62446

Net zoals de voorgaande grafiek zegt het zeer weinig over de echte aantallen onder de bevolking.

Maar het enige wat op basis van deze grafiek te zeggen is:

10% van de Amerikanen denkt dat er iemand in het eigen huishouden is overleden ten gevolge van het gevaccineerd worden tegen Covid-19

Je kunt zelfs niet zeggen op basis van dit onderzoek, met 11% in het ene onderzoek en 10% in het andere dat het aantal sterfgevallen ten gevolge van de vaccinatie tegen Covid-19 ongeveer net zo hoog moet zijn geweest als die door Covid-19 zelf (hoewel ik vrees dat dit wel de conclusie zal zijn op diverse sites).

Dit onderzoek wijst uit hoe belangrijk het geweest zou zijn om ten aanzien van de mogelijke schade en overlijdensgevallen door vaccinatie wel een goed onderzoek te doen (inclusief autopsies) om op die manier te zorgen dat het cijfermateriaal wel hard beschikbaar was. Want besef dat als blijkbaar zoveel mensen denken dat een familielid overleden is door de vaccinatie, dat hun vertrouwen in autoriteiten, medici en vaccinatie waarschijnlijk (sterk) afgenomen is. Dat vertrouwen was en is een belangrijke component bij de organisatie van de gezondheidszorg in een land.

U heeft zojuist gelezen: Bijzonder Covid onderzoek uit de VS.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Op deze site willen we geen paywall introduceren. Iedereen die dit wil kan al onze artikelen lezen. Welk onderwerp het ook betreft. Maar wij draaien wel op de vrijwillige bijdragen van onze bezoekers. Daarvoor is deze link beschikbaar. Hartelijk dank alvast.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.