Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 1 november

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 1 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 1 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Ook de dagcijfers van de GGD van zaterdag lieten een stijging zien die tussen 30 en 40% ligt. Dus deze week zien we per saldo een daling van het groeitempo.

Dagcijfers 1 november - 24915

Naar leeftijd verlopen de positieve testen op de volgende manier:

Dagcijfers 1 november - 24917

Goed te zien valt dat het stijgingstempo het hoogst is bij de groep van 50 jaar en ouder. Ook in absolute aantallen zien we nu dat de groep tussen 50 en 59 jaar de groep tussen 10 en 19 jaar heeft ingehaald.

Bij de ziekenhuisopnames zien we in relatie tot de leeftijd nog steeds dezelfde trend. De toename zit bij de ouderen:

Dagcijfers 1 november - 24919

Duidelijk is de steeds sterkere stijging van de groep boven de 80 jaar (ruim boven de 30 per dag) en de groep 70-79 jaar (ruim 25 per dag). De stijging bij de leeftijdsgroepen onder de 50 jaar is beperkt.

Bezien we de ontwikkelingen op de IC’s dan is heel duidelijk dat het beleid is dat men vrijwel niemand boven de 80 jaar op de IC’s toelaat. Per dag worden er gemiddeld 12 personen toegelaten tussen 60 en 79 jaar. Dat men geen personen boven de 80 jaar op de IC’s toelaat zorgt er ook voor dat de IC-cijfers minder snel stijgen dan de ziekenhuisopnames.

Dagcijfers 1 november - 24920

De rioolwatercijfers laten de laatste twee weken een stabilisatie/daling zien. Als dat een goede meting is, dan zou dat een vooraankondiging zijn van een verdere vertraging van de cijfers. Maar het zou ook een afgeleide kunnen zijn van het feit dat de twee jongste leeftijdsgroepen minder snel stijgen met het aantal positieve testen.

 

Dagcijfers 1 november - 24921

Morgen krijgen we weer het RIVM weekrapport.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205