Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 6 oktober 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 6 oktober 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 6 oktober 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 6 oktober 2021

Nadat dit weekend al te zien was dat er bij de GGD-cijfers een omslag was te zien, is dit maandag bevestigd. De stijging was 22% t.o.v. de maandag ervoor. Het RIVM meldde vandaag ruim 1900 plus dat er een computerstoring was.

De GGD laat ruim 2100 zien, zodat we de komende dagen kunnen verwachten dat er nog circa 350 bij zullen komen om die achterstand in te halen. (Als dat morgen is, dan komt het RIVM morgen vermoedelijk rond de 2500 uit).

Covid Dagcijfers 6 oktober 2021 - 24001

De ziekenhuisopnames zijn stabiel. Maar lopen doorgaans 5 dagen achter op de positieve testen. We weten inmiddels dat van de positief getesten boven de 60 jaar rond de 80% gevaccineerd is.

We zien dat de ziekenhuisopnames op dit moment bijna 60% betreft personen boven de 60 jaar. Als de vaccinatie nog steeds een goede bescherming biedt tegen ziekenhuisopnames zou de stijging van positief getesten weinig invloed hebben op de ziekenhuisopnames.

De komende weken moeten duidelijkheid verschaffen in welke mate de stijging van de positieve testen doorzetten en wat het betekent op de ziekenhuisopnames.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 6 oktober 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.