Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 1 september 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 1 september 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 1 september 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 1 september 2021

De GGD-cijfers van maandag zijn zoals het normaal gebeurt duidelijk hoger dan die van zaterdag of zondag. De 2870 positieve testen waren echter wel maar 6% hoger dan die van de maandag ervoor. Opvallend was wel de duidelijke stijging van het uitgevoerde testen t.o.v. de weer ervoor (van ruim 18000 naar ruim 24000).

Maar dat betekent wel dat het percentage positief weer duidelijk lager is (11,8% tegen 14,5%). Maar omdat we niet weten welk deel van de geteste mensen dat gedaan hebben na een positieve sneltest (confirmatietest) en hoe dat nu aan het stijgen is door die gratis 2 testen die iedereen thuis krijgt, is ook niet vast te stellen wat nu de echte groei is.

Covid Dagcijfers 1 september 2021 - 23087

Vandaag nemen de ziekenhuisopnames weer wat af (en de ziekenhuisbezetting).

Grappig is om te constateren dat gisteren een gigantische stijging werd gemeld van de rioolwatermeting. Dit is de grafiek. Een nogal onwaarschijnlijke stijging. Als het echt was dan zou het kabinet direct, net zoals in Nieuw-Zeeland, Alarmfase 4 hebben aangekondigd.

Covid Dagcijfers 1 september 2021 - 23088

Aandachtige beschouwers van de data, hebben direct vastgesteld waardoor dat kwam. Er was een komma verkeerd gezet in de buurt van Dinther, waardoor het aantal virusdeeltjes een factor 1000 te hoog was.

Na 24 uur is dat gecorrigeerd en ziet de grafiek er als volgt uit.

Covid Dagcijfers 1 september 2021 - 23089

Besef daarbij dat met de Delta variant een geïnfecteerde beduidend meer virusdeeltjes uitstoot, dus zeggen deze waardes eigenlijk weinig als je niet weet hoe je die waardes moet corrigeren.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 1 september 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205