Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 25 augustus 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 24 augustus 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 25 augustus 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 25 augustus 2021

De GGD cijfers van afgelopen maandag laat een wat hoger cijfer positief getesten zien dan een week eerder. Dat is goed te zien in deze grafiek.

Covid Dagcijfers 25 augustus 2021 - 22868

Het aantal positief getesten afgelopen maandag was 9% meer dan de week ervoor.

Besef dat we niet weten in welke mate deze stijging komt doordat steeds meer mensen zich via sneltesten laten testen en een fors deel daarna, bij een positieve uitslag, zich ook bij de GGD nog een keer laten testen  (een zogenaamde confirmatietest). We weten niet precies wat het effect daarvan is op de GGD-cijfers. Het is triest dat het RIVM nu niet per dag dit percentage geeft.

Zelf schat ik in dat de komende weken deze cijfers (dus) verder gaan oplopen. Zeker nu het onderwijs weer opgestart wordt. Steeds meer mensen die zich laten testen zal ook extra positief getesten opleveren.

De ziekenhuiscijfers laten nog steeds een lichte daling zien. Maar ook van die cijfers kan verwacht worden dat een stabilisatie komt of zelfs een kleine stijging.

Iedereen die nog de hoop had dat de regering op 17 september gaat besluiten om de aangekondigde versoepelingen dan ook door te voeren, zullen inmiddels wel beseffen dat de kans daarop nihil is. Nadat het beleid erop gericht was om iedereen gevaccineerd te krijgen zien we in nogal wat landen dat men die lijn volgt t.a.v. een derde prik. Ik acht de kans groot dat voor 17 september in Nederland dat ook de lijn zal worden.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 25 augustus 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205