Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat

Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat - 19712
Samenvatting van het artikel

Op de website van het RIVM staat op 7 mei 2021 nog steeds dat aerogene verspreiding van Covid-19 niet is aangetoond en dat zelfs als dat wel zo zou zijn het van minder belang is dan de rol van grote druppels. Het lijkt inmiddels op Japanse soldaten die tientallen jaren na de Japanse capitulatie zich nog in de oerwouden op eilanden verborgen hielden.

Lees volledig artikel: Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat

Leestijd: 3 minuten

Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat

Tientallen jaren nadat Japan zich in 1945 had overgegeven, kwamen er nog Japanse soldaten tevoorschijn van eilanden in de Stille Zuidzee. Zij wisten niet dat de oorlog voorbij was en hielden zich in het oerwoud verborgen. Dit is één van de vele voorbeelden. 

Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat - 19707

In de jaren vijftig tot de jaren tachtig, gebeurde het met regelmaat en het kwam dan ook in het nieuws. Hoe triest dat iemand, die niet op de hoogte was van belangrijk nieuws, zo zijn leven had vergooid.  Ik kan me ook diverse Amerikaanse lachfilms herinneren waar ergens in een klein park toch ineens een Japanse soldaat tevoorschijn kwam.

Nu hebben we in Nederland een soort variant van die Japanse soldaat, namelijk Jaap van Dissel van het RIVM. Want ondanks het feit dat inmiddels wereldwijd het grote belang van aerogene verspreiding wordt erkend, staat dit op 7 mei 2021 nog op de website van het RIVM over de verspreiding van Covid-19.

Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat - 19710

Eigenlijk is deze melding karakteristiek voor het opereren van het RIVM in het algemeen en Van Dissel in het bijzonder. Het is een combinatie van niet bereid zijn over de grens te kijken (dat betreft zowel de fysieke landgrenzen als de grenzen van de eigen wetenschap) en een ongekende koppigheid. Op 25 juli 2020 schreef ik een artikel “de aerosolen-ontkenners”. Als er een vereniging van aerosolen ontkenners zou zijn, dan was Jaap van Dissel daar ere-voorzitter van en zou dit het logo zijn.

Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat - 19711

Maassluis

Ik weet nog goed dat als er weer een melding kwam van een koor met veel besmette zangers. Van Dissel zei dat ze in de koffiekamer dicht bij elkaar hadden gestaan. En ook op mijn netvlies staat hoezeer men probeerde de uitbraak in de zorginstelling van Maassluis eind juni 2020, met duidelijke bewijzen voor de rol van het ventilatiesysteem, toch aan andere oorzaken toe te schrijven. Lees nog eens terug de “kroniek van een aangekondigde doofpot”. 

Ik ben benieuwd welke verklaring Van Dissel c.s. verzinnen voor deze recente uitbraak bij een koor in Zweden. Bij een uitvoering hebben de 8 zangers zich perfect gehouden aan de afstandsregels en hielden behalve bij het zingen hun mondkapje op. 8 van de 8 zangers zijn besmet. Via die aangegeven link zie je ook nog 30 seconden van die uitvoering en hoe zorgvuldig men die 8 zangers had opgesteld.

Weer één van de vele, vele voorbeelden van de aerogene verspreiding van het virus.

Onnodig langer wachten

Nu eindelijk het warmere weer  nadert, zullen de cijfers in Nederland snel verder gaan dalen, waardoor de dalende trend ten aanzien van de positieve testen, die rond 18 april al beperkt is ingezet, zal versnellen. Daarbij zal o.a. gaan blijken dat de lichte versoepelingen van 28 april, geen negatief effect hebben gehad op die ontwikkelingen. Hoewel Van Dissel c.s. ongetwijfeld dan zullen zeggen “als we niet versoepeld hadden, dan zou de daling sneller zijn gegaan”.

We zullen onnodig twee tot vier weken langer op de volgende fase van versoepeling moeten wachten. Dit omdat het OMT in haar laatste advies de regering heeft willen straffen voor hun ongehoorzaamheid om toch die versoepelingen van 28 april aan te kondigen – tegen het advies van het OMT in. Nu zouden we moeten wachten totdat het zevendaagse gemiddelde van de ziekenhuisopnames 20% lager is dan de top.

Zeker gezien de al meer dan één jaar achterhaalde melding van het RIVM over de verspreidingswijze van het virus anno 7 mei 2021, zou de regering moeten stoppen om zich nog iets aan te trekken van de adviezen van het OMT.

Je kunt nu al voorspellen welke ‘ach en wee’ we zondagavond in de media zullen horen. En zeker zien als Nederland die dag van het zomerse weer zal gaan genieten.  Ongeveer dezelfde als die we hoorden met Koningsdag en de huldiging van Ajax. Maar besef dan wel dat die mensen, die dat dan in de media roepen, in feite weinig verschillen van de Japanse soldaten die zich tientallen jaren in de oerwouden verborgen hielden na de Japanse capitulatie.

U heeft zojuist gelezen: Overeenkomst tussen van Dissel en laatste Japanse soldaat.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Wij capituleren ook niet. Wij proberen u objectief en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bevindingen u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom Covid-19. Steun ons af en toe met een (kleine) donatie. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665