Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Exhibit A: Lockdownfiles

Exhibit A: Lockdownfiles - 60700
Samenvatting van het artikel

Uit de Lockdownfiles bleek dat Minister Hancock aangaf dat hij de bevolking ontzettend bang wilde gaan maken, mede om de vaccinatiebereidheid te verhogen. Dit zijn de whatsapp berichten en enkele van zijn interviews.

Lees volledig artikel: Exhibit A: Lockdownfiles

Leestijd: 2 minuten

Exhibit A: Lockdownfiles

Perfide voorbeeld

Vanuit de lockdownfiles, waar ik in een ander artikel uitgebreid over geschreven heb, komt een perfect voorbeeld van hoe men bezig is geweest de bevolking te bespelen op basis van het creëeren van angst. Een patroon dat we ook herkennen vanuit het optreden van de autoriteiten in andere landen en in Nederland.

Besef dat Minister Hancock tot zijn aftreden in juni 2021 degene was die de belangrijkste woordvoerder was van de regering over de Coronacrisis. Hij gaf de meeste persconferenties.

Dit zijn de whatsapp-berichten van de Minister van Volksgezondheid Hancock met zijn spindokter half december 2020.

Exhibit A: Lockdownfiles - 60698

Zijn laatste opmerking is “we gaan iedereen doodsbang maken met de nieuwe mutatie”. Deze nieuwe mutatie was de Britse variant. In Nederland zorgde de angst die daarvoor werd opgewekt tot een lockdown kort voor Kerst 2020 en een avondklok een maand later.

Uit de bovenstaande berichten is op te maken dat de angst ook gebruikt werd om de vaccinatiebereidheid op te voeren.

En dan volgt nu het interview van deze minister een week na deze berichtenuitwisseling, waarbij hij de daad bij het woord voegde.

Hij zegt daar o.a. dit:

“De nieuwe variant kunnen we niet meer beheersen. Het is belangrijk dat iedereen doet alsof hij dat virus heeft. De besmettingen, zoals u uit de grafieken heeft gezien, schieten de laatste dagen naar boven. Gezien de grote snelheid van verspreiding van deze nieuwe variant zal het heel moeilijk zijn om het te controleren totdat we het vaccin uitrollen.”

Hieronder treft u wat fragmenten aan van zijn interviews toen.

Mocht u nog uw herinneringen willen ophalen, dit is ons artikel van januari 2021 toen we een avondklok (van drie maanden) kregen. Die was gebaseerd op twee grafieken (van Van Dissel en van Kuipers), die werkelijk een grof schandaal waren, maar waarbij men min of meer hetzelfde deed als Minister Hancock in Engeland. Mensen bang maken zodat zij niet alleen zich zouden schikken in de maatregelen, maar zelfs om zwaardere zouden vragen.  Want hun uitgangspunt was duidelijk:

Het maakt niet uit wat je zegt en waarop het gebaseerd is, maar zorg dat iedereen zo bang mogelijk wordt, zodat ze doen wat we willen, ongeacht welke schade dat ook aanricht.

U heeft zojuist gelezen: Exhibit A: Lockdownfiles.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205