Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Het totale -en schrikbarende- verhaal van Matthias Desmet

Het totale -en schrikbarende- verhaal van Matthias Desmet - 26369
Samenvatting van het artikel

Prof. Desmet geeft een diepgaande analyse van de situatie waar we in beland zijn en wat de toekomst ons zal brengen. Noodzakelijk voor iedereen om tot zich te nemen.

Lees volledig artikel: Het totale -en schrikbarende- verhaal van Matthias Desmet

Leestijd: 2 minuten

Het totale -en schrikbarende- verhaal van Matthias Desmet is een lange zit. En het is in het Engels. Maar dit interview met Prof. Matthias Desmet is zeer de moeite waard om te bekijken/beluisteren. Het is aan de ene kant beangstigend en aan de andere kant geeft het een beeld van hoe het in de toekomst gaat.

Het is voor een deel een herhaling van het gesprek dat we bijna een jaar geleden met hem hadden, maar ook wel een vervolg, gericht op de huidige situatie. Anders kunt u zijn verhaal ook zien in deze aflevering van Tegenwind.tv.

In het kort

Professor Mattias Desmet praat over zijn werk dat gaat over historische patronen m.b.t. “Mass Formation” (ofwel Mass Psychosis) ter vergelijking met de tegenwoordige gebeurtenissen. De risico’s zijn ernstig. Tenzij een paar dappere en moedige mensen bereid zijn om op te staan ​​en te zeggen: “Ik ben het er niet mee eens!”.

De geschiedenis suggereert dat we zullen eindigen met een volledig totalitair resultaat. Dat is een donkere weg. Het leidt onvermijdelijk tot massale slachtoffers en wreedheden. Uiteindelijk eindigen alle totalitaire systemen in hun eigen vernietiging. Mijn standpunt is “het hoeft niet zo te zijn.” Wij kunnen het beter. Laten we een toekomst van wreedheden en de volledige vernietiging van onze manier van leven vermijden.

Helaas kunnen degenen die verstrikt zijn geraakt in de Mass Formation-gebeurtenis de grotere of bredere gevolgen van hun acties niet zien. Ze lijken heel erg op een gehypnotiseerd persoon met een beperkt gezichtsveld tot een enkelvoudige dreiging of risico waarvan hen is verteld dat het de enige echte dreiging is die ze moeten overwinnen. Dus al hun aandacht gaat daarheen. Het richt zich naar beneden. Niets anders doet ertoe.

Voorkomen

Uiteindelijk brengen ze hun woede over die vijand – wat tegenwoordig Covid is – over op een meer herkenbaar object in de buurt. Misschien hun buurman. Misschien de niet-gevaccineerde, of immigranten die hun baan stelen, of mensen die klimaatverandering niet serieus genoeg nemen. Met die overdracht is het pad gelegd om enkele van de meest verschrikkelijke en onmenselijke perioden uit de geschiedenis opnieuw te betreden. Onze eigen integriteit vereist dat we doen wat we kunnen om te voorkomen dat we verder op dat pad gaan.

Steun onze site bij het geven van een tegengeluid en handvaten voor ons te ontworstelen aan de situatie die Prof. Desmet beschrijft. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205