Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 6 november

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 6 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 6 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD dagcijfers van donderdag laten zien dat de stijging van de cijfers onverminderd doorzet. De cijfers deze week liggen gemiddeld rond de 45% op weekbasis.

Dagcijfers 6 november - 25069

Naar leeftijd is de ontwikkeling goed te zien via deze grafiek.

Dagcijfers 6 november - 25070

Goed is te zien dat de stijging nu het sterkst is bij de leeftijdsgroepen met de grootste kans om in het ziekenhuis te komen.

Deze grafiek van Yorick Bleienberg is indicatief voor datgene wat er aan de gang is. Heel goed is te zien dat er inmiddels vrijwel geen relatie meer is tussen de vaccinatiegraad in een gemeente en het aantal positieve testen.

Dagcijfers 6 november - 25071

Dat verschil is in oktober steeds kleiner geworden. De oorzaak lijkt te zijn dat enerzijds de bescherming van de vaccinatie bij de ouderen duidelijk afgenomen is (zoals we ook elke week zien bij het RIVM overzicht) en anderzijds dat door de Coronapas en de informatie die in de media worden gegeven (het vaccin biedt een heel sterke bescherming) juist gevaccineerden steeds meer zich in kwetsbare situaties begeven en besmet raken.

De ziekenhuiscijfers naar leeftijd liggen in lijn met het bovenstaande.

 

Dagcijfers 6 november - 25072

Inmiddels is de gemiddelde dagopname van de groep boven de 70 jaar rond de 90! Dat is rond twee derde van alle ziekenhuisopnames!

En er lijkt geen enkele reden zijn om te veronderstellen dat de komende 10 dagen deze cijfers duidelijk van karakter zullen veranderen.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665