Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Interessant artikel over seizoenseffecten en vaccinatie in de VS

Interessant artikel over seizoenseffecten en vaccinatie in de VS - 23569
Samenvatting van het artikel

Een link naar een interessant artikel met data-analyses van de ontwikkelingen in de VS. En de vraag hoe de trends verklaard kunnen worden en de mogelijke rol van seizoenen en vaccinatie op de patronen in de VS.

Lees volledig artikel: Interessant artikel over seizoenseffecten en vaccinatie in de VS

Leestijd: < 1 minuut

Interessant artikel over seizoenseffecten en vaccinatie in de VS

Via Twitter volg ik een aantal personen, die – net zoals ik – proberen de data te laten spreken. Daarbij juist wijzen op mogelijke verkeerde conclusies die worden getrokken op basis van cijfermatige ontwikkelingen. Omdat er vaak meerdere oorzaken kunnen zijn van die cijfermatige ontwikkelingen en er dan een eigen interpretatie dreigt.

Ik vind het een fascinerend artikel. Want er wordt t.a.v. de Amerikaanse ontwikkelingen aangegeven dat de seizoenseffecten die in de VS nogal verschillen tussen de staten. Denk aan het Noordoosten, zoals New York, en het Zuiden, zoals Florida en Texas.

Belangrijk is dat de auteur zelf ook aangeeft dat hij op zoek is naar antwoorden. Maar ook expliciet aangeeft waar zijn twijfels en onzekerheden zitten. Dat scherpt de geest.

De komende negen maanden zullen meer duidelijkheid geven over de geconstateerde mogelijke verklaringen. En besef bij het lezen van het artikel dat de trends in de Noordoostelijke staten in de VS ongeveer gelijk (zullen) zijn aan die in Nederland.

Dus als de auteur gelijk heeft, dan zullen we in het najaar niet alleen in het Noordoosten van de VS (weer) duidelijke stijgingen zien, maar ook in Nederland.

Hier treft u het artikel aan: “Winter is coming and the vaccine narrative is about to shift”.

Interessant artikel over seizoenseffecten en vaccinatie in de VS - 28051
Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665