Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

“We hebben ons in de paniek laten meesleuren”

“We hebben ons in de paniek laten meesleuren” - 22707
Samenvatting van het artikel

Dit interview met Medisch Ethicus Kompanje uit De Telegraaf is volledig in lijn wat we bij maurice.nl sinds maart vorig jaar proberen over te brengen. Daarom wordt dit interview op deze manier onder uw aandacht gebracht. Een must read!

Lees volledig artikel: “We hebben ons in de paniek laten meesleuren”

Leestijd: 2 minuten

In De Telegraaf stond gisteren een interview van Wierd Duk met de medisch ethicus Erwin Kompanje. Die is ook overgenomen in het blad Medisch Ethisch Contact.

Wat Erwin Kompanje daar zegt zit zo in de lijn met wat hier op maurice.nl sinds maart vorig jaar is geprobeerd over te brengen, dat we het liefst de woorden één op één op deze site plaatsen.

Omdat het op basis van auteursrechten niet kan, treft u hier de link naar dat artikel aan. Ik raad u ten sterkste aan het te lezen. Het zou een verademing zijn als zo iemand vaker in de media zal gaan optreden. Maar als je het artikel leest, dan wordt het duidelijk dat dit niet zal gebeuren.

Zo begint het stuk:

Verbazing over prikpolarisatie: ’We hebben ons in de paniek laten meesleuren’

Zelden was de verdeeldheid in de samenleving zo groot als nu in het corona-tijdperk. Medisch ethicus Erwin Kompanje is verbaasd: „Gevaccineerden die de barricades opgaan en vinden dat niet-gevaccineerden van alles moet worden ontzegd. Waar komt dit vandaan?”

Wat hij niet begrijpt, zegt Erwin Kompanje (62), is dit: „Zo meteen zou je met open tuberculose overal naar binnen mogen, maar als je kerngezond bent en niet-gevaccineerd tegen Covid-19 word je buitengesloten. Zelfs de overheid doet hieraan mee. Als je je niet laat inenten of testen ’kun je de leuke dingen niet meer doen’, waarschuwt Hugo de Jonge. Dat is wel een heel rare vorm van medische apartheid.”

Dit is het volledige artikel.

En dit is een video die Flavio Pasquino vorig jaar met Erwin Kompanje maakte. 

Het moet inmiddels duidelijk zijn dat ons werk nog niet klaar is. Om maurice.nl in de lucht te houden, is geen goedkope zaak en hiervoor vragen we van u af en toe een kleine, financiële bijdrage. Alle beetjes helpen. HIER de link naar doneren.

U heeft zojuist gelezen: “We hebben ons in de paniek laten meesleuren”, interview met Erwin Kompanje.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.