Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 28 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 28 juli 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 28 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 28 juli 2021

De GGD cijfers vertonen het “normale” beeld. Maandag bij de GGD is hoger dan de zondag ervoor. Maar t.o.v. de week ervoor zien we nog steeds een heel sterke daling. (Van 6960 positieve testen naar 3948). Als dit patroon zich doorzet dan zouden we bij de GGD op zaterdag en zondag onder de 2000 kunnen belanden.

De RIVM cijfers vertonen een iets ander patroon, omdat het enerzijds de GGD cijfers zijn plus andere bronnen, maar die dragen geen 10% extra bij. Wel is het zo dat bij de RIVM cijfers soms een deel van de cijfers van de GGD nog niet zijn opgenomen en de dag erna weer extra erbij komen.

Zo zijn er vandaag door het RIVM minder positieve testen gemeld dan bij de GGD maandag erbij gekomen waren. Maar dan blijkt dat ze dinsdag al een deel van die cijfers hebben meegenomen. Juist daardoor geven de GGD cijfers een nauwkeuriger beeld.

Covid Dagcijfers 28 juli 2021 - 22058

De ziekenhuiscijfers laten nog wel een stijging zien. Gezien de afbuiging van het aantal positieve testen bij de groepen boven de 40 jaar, zal er snel een stagnatie moeten komen en een lichte daling. Dit is het patroon van de ziekenhuisopnames naar leeftijd (op basis van zevendaags gemiddelde).

Covid Dagcijfers 28 juli 2021 - 22059

We houden het op dagbasis bij.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 28 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.