Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 26 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 26 juli 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 26 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 26 juli 2021

Gisteren werd al de verwachting uitgesproken dat de GGD dagcijfers van zaterdag ruim onder de 4000 zouden komen. En dat is ook inderdaad zo gebeurd.

Covid Dagcijfers 26 juli 2021 - 21991

Ten opzichte van de week ervoor is de daling bijna 50%. Iets wat nu al vier dagen zo is. Besef dat dit betekent dat de reproductiefactor op basis van deze cijfers nu rond de 0,70 ligt. (Dat krijgen we pas echt te horen over circa 14 dagen, want dan zijn alle cijfers compleet voor het RIVM om de reproductiefactor te berekenen).

Op de website van het coronadashboard staat die waarde nu nog op 1,17 (8 juli), maar over 2 á 3 dagen zal de waarde ook daar onder de 1 komen te liggen.

De ziekenhuisopnames vandaag (en ook morgen) laten nog een vorm van stijging zien. Maar op basis van de afnemende besmettingscijfers in alle leeftijdgroepen verwachten we dat ergens deze week de piek is bereikt.

Morgen kan op basis van het weekrapport van het RIVM meer inzicht gegeven worden van de huidige positieve ontwikkelingen, ondanks dat we dus te maken hebben met een dominante Deltavariant. Iets wat ook te zien valt in diverse andere Europese landen.

De cijfers van Engeland van na Freedomday laten nog enkele dagen op zich wachten  en dan kunnen we zien of er daar iets vergelijkbaars op 19 juli is gebeurd als bij ons op 26 juni.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 26 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205