Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 31 mei 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 31 mei 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 31 mei 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 31 mei 2021

Pinksterzaterdag

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

De GGD-cijfers van afgelopen zaterdag waren anders dan de week ervoor (Pinksterzaterdag). Het aantal mensen dat zich liet testen was 21% minder dan de week ervoor. Het aantal positief getesten 17% minder dan de week ervoor. Wel zien we een stijging van het percentage positieven (van 9,4 naar 10%).

De cijfers die het RIVM vandaag bekend maakte waren lager dan die van de GGD, dus we kunnen verwachten dat die in de komende dagen worden gecompenseerd (circa 500).

De echte interessante dag wordt de maandag van de GGD (dat wordt dus woensdag bekend), omdat de week ervoor op Pinkstermaandag heel de opkomst heel laag was.

De totaalgrafiek ziet er nog steeds hetzelfde uit. Een sterke daling van zowel het aantal positief getesten als ziekenhuisopnames. Morgen komt weer een uitgebreide analyse van de cijfers.  (Ook van het RIVM trouwens).

Covid Dagcijfers 31 mei 2021 - 20609

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 31 mei 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665