Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 30 mei 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 30 mei 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 30 mei 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 30 mei 2021

Tussenrapportage

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Afgelopen vrijdag zijn er bij de GGD-teststraten 10% minder mensen gekomen dan de week ervoor. Het percentage positief was hetzelfde als de vorige week, dus het aantal positieven is met 10% gedaald naar bijna 2800.

Maar de komende drie dagen (dat is zaterdag, zondag en maandag bij de GGD) zullen de GGD-teststraten meer bezoekers krijgen dan de week ervoor (Pinksterweekend). Alleen daarom zullen we zien dat de cijfers die drie dagen bij elkaar niet lager zullen zijn dan de week ervoor, maar zelfs wat hoger (vooral als het RIVM woensdag met de cijfers uitkomt zullen die duidelijk hoger zijn dan de week ervoor).

Ook de reproductiefactor van het RIVM zal voor 20 tot en met 23 mei (die cijfers komen over circa 7 dagen) rond de 1 uitkomen, maar ook dat zal volledig toe te schrijven zijn aan het Pinksterweekend met lagere aantallen getesten.

Niet door hebben…

Benieuwd wie er allemaal weer ach en wee gaan roepen als die cijfers naar buiten komen en ze weer niet door hebben (of niet willen zien) dat het volledig aan de lagere cijfers van het Pinksterweekend toe te schrijven zal zijn.

Wel denken we dat het echte dalingspercentage (dus inclusief de correctie voor Pinksteren) wat minder gaat worden en eerder rond de 10% uitkomt dan meer dan 20% van de laatste paar weken.

De ziekenhuisopnamecijfers zien we nog wel steeds een vrije val doormaken. En juist omdat de opnames per dag in de kliniek en op de IC’s zo laag zijn, zal het saldo van instroom en de uitstroom per dag gaan zorgen dat de bezetting in de ziekenhuizen en op de IC’s snel verder naar omlaag gaan.

Dit is de weer bijgewerkte grafiek.

Covid Dagcijfers 30 mei 2021 - 20568

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 30 mei 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019