Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 28 april

Dagcijfers 27 april - 19395
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 28 april 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 28 april

Leestijd: 2 minuten

Alle lichten op groen!

De dalende cijfers die we gisteren zagen, lijken vooralsnog gewoon door te zetten. We zijn altijd wat voorzichtig als er bijzondere dagen zijn geweest. In combinatie met de drukke maandag, die wellicht rustig was omdat er minder opnames zijn gepland, zou er vandaag wel eens flink bijgeplust kunnen worden, maar dat viel erg mee. Het kan natuurlijk zijn dat op donderdag nog een aantal maandag opgenomen patiënten alsnog corona blijkt te hebben, dus enig voorbehoud blijven we altijd wel houden.

We laten ook de Belgische cijfers nog maar eens meelopen en dan zien we dat deze nog steeds gelijk mee dalen, net als de PCR-cijfers:

Dagcijfers 28 april - 19397

Het heeft er inmiddels alle schijn van dat de daling van het aantal ziekenhuisopnames nu echt is ingezet. Laten we nog even wachten tot eind deze week, dan zijn alle onverwachte vertragingen wel uitgewoed.

En natuurlijk is ook de R-waarde weer verder gedaald, inmiddels tot 0,92!

Dagcijfers 28 april - 19396

Voor de vierde dag in rij zien we bij de GGD-dagcijfers een lager aantal positief getesten t.o.v. de week ervoor. Maandag zien we zelfs 800 minder positief getesten dan de week ervoor. Als je kijkt waar de omslag dan is geweest is dat rond de 18e april gebeurd. En tussen de 18e en de 20e was het weer beter dan de dagen ervoor en erna.

Of dat slechtere weer dan wederom een negatief effect heeft zullen we dan de volgende dagen zien. (Hoewel Koningsdag voor het uitvoeren van testen wel een atypische dag moet zijn geweest met minder bezoeken aan de teststraat).

Dit is nu de grafiek met de dalende trends in de laatste paar dagen.

Dagcijfers 28 april - 19405

 

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 156 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 253 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,92 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de voorspelling weer van het aantal ziekenhuisopnames op basis van de PCR test. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019