Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 26 april 2021

Dagcijfers 25 april 2021 - 19325
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 26 april 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 26 april 2021

Leestijd: 2 minuten

Geen weekend averij

Voorlopig zien we nog geen onverwachte dingen voor het afgelopen weekend. Alleen het normale bijplussen tot wel twee weken terug. De schatting die we gisteren maakten voor de cijfers van vrijdag en zaterdag zaten goed in de buurt van wat vandaag de nieuwe tussenstand is. De daling van de cijfers gaat gewoon verder, terwijl de R nog net boven de 1 staat. Dat komt vooral door het grote aantal opnames van vorige week maandag. Of deze stunt voor deze maandag herhaald wordt, dat gaan we morgen zien.

De grafiek voor vandaag laat dus zien dat we weer dalen met het aantal opnames, maar als je wat verder terug kijkt in de tijd, dan is het beeld vooral dat we al een maand rondom de 225 opnames per dag aan het schommelen zijn. Het wordt tijd dat het voorjaar zich van zijn warme kant laat zien!

Dagcijfers 26 april 2021 - 19328

Opvallend is te zien dat na 3 weken van voortdurende stijging, nu ook het aantal positieve PCR-uitslagen een daling laat zien. De vraag is natuurlijk of dat ook iets gaat betekenen, want de stijgende PCR-lijn resulteerde niet in een voortdurende stijging van het aantal ziekenhuisopnames.

En ook de R-waarde schommelt dus al een maand rondom de 1:

Dagcijfers 26 april 2021 - 19326

De GGD-cijfers van afgelopen zaterdag waren wat gunstiger dan de week ervoor. Er kwamen 3000 minder mensen zich laten testen en 300 mensen minder werden positief getest.

Dat geeft dit totaal overzicht.

Dagcijfers 26 april 2021 - 19333

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 199 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 159 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,01 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de voorspelling weer van het aantal ziekenhuisopnames op basis van de PCR test. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.