Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 10 april

Dagcijfers 10 april

Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 10 april 2021

Lees volledig artikel
Leestijd: < 1 minuut

Nog steeds dalend

We zitten inmiddels al ruim een week in een dalende situatie. Gezien de weersituatie is dat meer dan we op mochten hopen, want half maart was de R nog 1,08 en inmiddels al een aantal dagen rond de 0,95. Het aandeel van de Britse variant is volgroeid en de R kan daardoor niet meer verder stijgen. De druk van toenemende immuniteit en de komst van het voorjaar moet het laatste zetje omlaag geven. Ook zal natuurlijk de vaccinatie mee gaan tellen.

Dit is het plaatje voor vandaag:

We moeten er rekening mee houden dat de dalende trend wat minder gaat worden, want voor ons gevoel gaat de daling van de R wat sneller dan verwacht. De grafiek voor het reproductiegetal laat nog steeds hetzelfde beeld zien:

10 april R

We zitten nog steeds halverwege de daling die we mogen verwachten als het voorjaar definitief aanbreekt. Maar wanneer dat zal zijn. De weersverwachtingen zijn nog niet zo positief.

Als we naar de GGD-teststraten kijken dan zien we dat na de rustiger Paasdagen de cijfers nu per dag in de buurt liggen van die van de week eerder met een licht stijgende neiging.

Dat is goed te zien in de grafiek van vandaag.

 

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 228 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 210 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,95 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de voorspelling weer van het aantal ziekenhuisopnames op basis van de PCR test. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK