Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 26 maart

Dagcijfers 26 maart - 18105
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 26 maart 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 26 maart

Leestijd: < 1 minuut

Nog weinig verandering

De cijfers blijven nog stijgen, maar iets minder krachtig dan de afgelopen week. Hetzelfde beeld dus als gisteren, maar wel dagcijfers die iets lager dan verwacht liggen. Daardoor is de R 0,03 gezakt tot 1,06. Voorlopig zien we het niet echt als een voorbode van een daling, die we zeker nog wel tegoed hebben. De luchtvochtigheid is wel iets gestegen, waardoor de verspreiding van het virus wat geremd zal worden, maar het effect is nog beperkt.

Dagcijfers 26 maart - 18106

Het grootste verschil met gisteren is te zien in de grafiek van de R-waarde. Een kleine afbuiging naar beneden:

Dagcijfers 26 maart - 18107

Ook bij de GGD-teststraten zien we een soort afvlakking. Wat minder groei van testen t.o.v. de woensdag een week ervoor en ook een kleinere groei van de positieve testen.

Dit is het complete plaatje. Nu weer een keer vanaf begin september om alles in perspectief te zien.

Dagcijfers 26 maart - 18113

 

Het weer gaat ons straks een handje helpen, maar het is voor korte duur. Morgen een koude dag maar dan 4 dagen lenteachtig weer. Ons geduld wordt op de proef gesteld!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 191 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 246 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,06 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de schatting weer van het aantal besmettelijke personen, af te lezen op de rechter schaal. Dit zou een voorspelling moeten zijn voor het aantal patiënten dat door corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.