Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 05 februari 2021

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 5 februari 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 05 februari 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 05 februari 2021

Stilte voor de storm in een glas water

Nog steeds de stoïcijns dalende lijn, die zich niets lijkt aan te trekken van wat het RIVM ons voorhoudt. Gisteren uitgebreid in de media stilgestaan bij het rapport over “Lansingerland”, wat op zichzelf al een storm in een glas water lijkt te zijn: 5,6% aandeel Engelse variant medio januari.

Vandaag een bericht uit België dat het aandeel daar van 20% is gezakt naar 16%. Dat lijkt niet te kunnen, maar we hebben zoveel gezien de afgelopen dagen wat niet mogelijk is, dus dit kan er ook wel bij. Samenvattend lijkt het beeld dat zich nu ontvouwt het meest op een storm in een glas water.

Donderdag tot nu toe 126 opnames gemeld, een dalende trend dus nog steeds. Geen spoor van de voorspelde exponentiële stijging. De laatste uitspraken van Van Dissel suggereren dat het pas in april/mei tot explosie zal komen, ondanks dat we volgens onze berekeningen inmiddels al op 74% aandeel zouden moeten zitten en het effect overduidelijk merkbaar. Ook nog steeds geen meetbaar effect van de avondklok, misschien morgen.

Covid Dagcijfers 05 februari 2021 - 16025

En in de grafiek van de R-waarde lijkt te zien dat deze heel langzaam richting de 1 kruipt:

Covid Dagcijfers 05 februari 2021 - 16026

Winterweer

De mogelijke langzame stijging kan zeker niet verklaard worden door een 49% hogere besmettelijkheid, maar 20% zou nog wel passen bij dit beeld. Maar dat is speculatie, dus we houden het even bij het open houden van die mogelijkheid. Wel hopen we dat het strenge winterweer dat ons de komende week staat te wachten, ons wat versneld zal laten dalen, maar dat effect duurt nog in elk geval nog een dag of 10.

Dit is weer het overzicht inclusief het aantal positieve testen. Ook deze week zien we elke dag een lager aantal dan een week geleden. Gemiddeld een daling van 12%.  Er wordt steeds minder getest en het percentage positieve testen blijft stabiel rond de 11%.

Covid Dagcijfers 05 februari 2021 - 16037

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 126 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 150
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,98 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 05 februari 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205