Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers: 22-01-2021

Dagcijfers: 22-01-2021

Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 22 januari 2021

Lees volledig artikel
Leestijd: 2 minuten

Slaapverwekkend

Het is bijna slaapverwekkend om elke dag weer naar die constant dalende lijn te kijken. We moeten ons amuseren met kleine afwijkingen van het normale. Vandaag een wat hoger aantal ziekenhuisopnames voor de donderdag dan verwacht: 174 tot nu toe. Het aantal dat vandaag tot nu toe is opgenomen is juist weer wat lager, maar dat zegt nog niet zoveel. We zitten met spanning te wachten of die explosie van de R-waarde nog gaat optreden, maar tot nu toe helemaal niets. Ook het aantal Engelse positieve uitslagen uit Lansingerland geeft geen aanleiding tot opwinding. We hebben zoals we gisteren al aankondigden de gele Engelse lijn er maar weer uitgehaald, want -in ieder geval vooralsnog- lijkt de B.1.1.7 variant weinig nieuws brengen.

Dus maar gewoon de dagelijkse cijfers waar niets anders te beleven is dan de dagelijkse daling:

22 januari R

 

Om het toch een beetje spannend te maken: we zien een heel lichte stijging van de R-waarde gedurende de afgelopen weken: een paar honderdsten erbij en staat inmiddels op 0,93 en ook in overeenstemming met de voorspellingen met betrekking tot de Engelse variant. In België zien we overigens ook al een paar dagen een lichte stijging optreden van de R-waarde!

En dit is dan ook weer het plaatje met de ziekenhuisopnames:

Dagcijfers: 22-01-2021

 

Als we ook de besmettingscijfers meenemen dan krijgen we dit plaatje. Helaas zijn de cijfers van de 19e van de GGD nog niet binnen. Maar wel is te zien dat de gele lijn met aantal positieve testen nu al een aantal dagen min of meer stabiel blijven. De komende dagen moet laten zien of er sprake is van een kentering of een tijdelijke stabilisering.

 

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 174 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 160
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,93 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK