Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 17 januari 2021

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 17 januari 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 17 januari 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 17 januari 2021

Terug bij 7 oktober

De opnamecijfers zijn al stevig aan het dalen sinds de kerst. Het 7-daagse gemiddelde zal zo de grens van 150 opnames per dag passeren. Dat was wat alle cijfers betreft ook de situatie op 7 oktober, ruim drie maanden geleden. Toen was het aantal positieve testen 5000/dag. Het 7-daagse gemiddelde was toen 154.

Eigenlijk exact dezelfde situatie als vandaag, alleen was er toen sprake van een sterk stijgende trend en nu sinds de kerst een sterk dalende trend. Maatregelen waren toen voornamelijk beperkt tot het sluiten van de horeca, maar nu met dezelfde cijfers en sterk dalend, reden om de al sterk aangescherpte maatregelen voor onbepaalde tijd (volgens Gommers zelfs tot de zomer) te handhaven en wellicht zelfs uit te breiden met een avondklok.

Covid Dagcijfers 17 januari 2021 - 15094

Bijzonder daarbij is ook om te zien dat het Corona Dashboard meldt dat we vandaag voor het eerst sinds begin september met het aantal opnames per dag onder het signaleringsniveau van 40 zitten. Niet uit te sluiten is het trouwens dat er hier sprake is van een rekenfout….

Plus dat de GGD meldt dat op 14 januari het percentage positieve testen 10,5% was. Maar 1 keer sinds 2 oktober was het lager.

De cijfers van vandaag

En de cijfers voor vandaag gaan verder waar we gisteren gebleven waren. Een voortdurende daling van de cijfers en een R-waarde die ook steeds duidelijker een daling laat zien die gelijke tred houdt met de voorspelling van het rekenmodel:

Covid Dagcijfers 17 januari 2021 - 15099

De R-waarde is langzaam aan verder gezakt tot 0,86. Het aantal ziekenhuisopnames daalt ook nog steeds in een rechte lijn naar beneden:

Covid Dagcijfers 17 januari 2021 - 15100

Zoals gezegd nog steeds een continue daling met 5-10 opnames per dag.

Dit zijn de actuele cijfers van het aantal gemelde positieve testen op de testdag/eerste ziektedag, de ziekenhuiscijfers en de cijfers van de GGD. Ook die laatste laten zien dat we de goede kant op gaan.

Covid Dagcijfers 17 januari 2021 - 15109

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 117 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 147
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,86 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 17 januari 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205