Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 6 januari 2021

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 6 januari 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 6 januari 2021

Leestijd: < 1 minuut

We dalen nog, maar …

Wie naar het plaatje van vandaag kijkt en dat vergelijkt met dat van gisteren, lijkt hetzelfde plaatje te zien. Gisteren zagen we een steile daling en vandaag ook, dus je verwacht dat je dan lager uit gaat komen. Niet dus!

Door de achterstand in het verwerken van de cijfers bij NICE, zijn de afgelopen dagen zoveel aangevuld, dat hierdoor weer een stijging is ontstaan gelijk aan het aantal opnames van gisteren. De curve loopt dus vandaag wat vlakker door tot vrijwel hetzelfde 7-daagse gemiddelde als gisteren: 208.

Dagcijfers 6 januari 2021 - 14675

Ook dus vrijwel hetzelfde plaatje voor de R-waarde. Deze is een klein beetje opgelopen t.o.v. gisteren: 0,88 i.p.v. 0,87:

Dagcijfers 6 januari 2021 - 14676

Wel is goed te zien dat de steile daling van de R-waarde helemaal past bij de tijdelijke hoge waarde van de luchtvochtigheid rond de kerst. De verwachting is dat de R op heel korte termijn weer richting de 1 zal gaan lopen en de groene lijn voor “Gunstigste scenario” niet zal bereiken. Maar daar mogen we in deze tijd van het jaar ook niet op rekenen. We zullen geduld moeten hebben tot eind februari om te kunnen profiteren van het vochtigere voorjaarsweer.

Hier zien we de besmettingscijfers op basis van de eerste ziektedag of de dag van de test in relatie tot de ziekehuisopnames. De grote vraag is in welke mate er nu weer meer getest wordt dan in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar.

Dagcijfers 6 januari 2021 - 14682

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 195 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 265
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,88 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier .

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.