Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 24 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 24 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 24 december 2020

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 24 december 2020

Op naar 500 opnames per dag !!

Eigenlijk hadden hier vraagtekens moeten staan, maar prof. Van Dissel was zo stellig in zijn voorspellingen (R=1,24 t/m de Kerst) dat hij de uitroeptekens ook heeft verdiend. Vandaag zouden we bijna bij die 500 zijn aangekomen als we hadden gekregen wat hij had aangegeven.

Daar zijn dus de harde maatregelen van nu op gebaseerd, maar er is niets van zulke heftige stijging gebleken. Wel weten we inmiddels dat er een stagnatie is opgetreden in de afbouw van de R-waarde. Daarover schreven we hier gisteren ook al.

Ernst Kuipers

Ondertussen blijven de cijfers wat ze zijn, klein beetje naar boven, klein beetje naar beneden, beetje meer naar beneden dan naar boven, of toch niet. Maar gelukkig is er ook goed nieuws! Prof. Ernst Kuipers baseert zijn uitspraken kennelijk vanaf nu op onze cijfers! Nog niet zo lang geleden voorspelde hij op basis van de R=1,24 van zijn collega Van Dissel dat er rond de kerst mogelijk 1000 patiënten op de IC zouden liggen.

Begin deze week voorspelde hij dat we langzaam met 650 patiënten op de IC naar de top zouden gaan, die op 5 januari zou worden bereikt. Precies het aantal en de datum dat ons Team ook heeft berekend (zie ook de grafieken van Egbert)! Hierna zou de geleidelijke daling zou gaan optreden. Nu schuwen wij hier geen voorspellingen, maar deze voorspelling komt zo dicht in de buurt van onze eigen voorspelling, dat het geen verrassing zou zijn als hij zich als lid van ons Green Team komt aanmelden!

Ja, hiermee heb ik ook al onze dagelijkse cijfers verklapt. Maar door de steeds groter wordende vertraging in het aanleveren van de cijfers van NICE is de korte termijn voorspelling erg onzeker geworden. Ook het Corona Dashboard heeft er last van, want al een week worden daar dalende trends getoond, terwijl de 7-daagse gemiddelden bij ons alleen maar heel langzaam oplopen!

Wel lijkt het er op dat alles wat tenminste een week oud is, behoorlijk betrouwbaar is. Van 30 november t/m 20 december kun je er haast een liniaal langs leggen:

Covid Dagcijfers 24 december 2020 - 14206

En dit is de grafiek met de ontwikkeling van de R-waarde.

Covid Dagcijfers 24 december 2020 - 14207

De curve met de toegenomen luchtvochtigheid staat er uitnodigend onder: we hopen natuurlijk dat vandaag of morgen de afbuiging te zien zal zijn!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 210 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 240
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,06

Tot morgen!

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 24 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205