Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 14 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 14 december 2020

Lees volledig artikel: Dagcijfers 14 december 2020

Leestijd: 2 minuten

Pavlov

Het kan u niet ontgaan zijn, we staan aan de vooravond van de strengste beperkingen van onze bewegingsvrijheid sinds de Tweede Wereldoorlog. Daar moeten dan wel serieuze redenen voor te vinden zijn.

In het blog van gisteren maakten we al melding van de effecten van de lage luchtvochtigheid sinds begin november. Dat zorgt voor enige stagnatie in de daling van de cijfers en dat lijkt nog steeds zo, niet meer dan dat! Wel een klein bobbeltje bij 30 november, op die dag was het extreem droog: 2,5 g/kg!

Op 1 december werd het testbeleid aangepast: je mag jezelf nu ook zonder klachten laten testen! En nu dus een flinke toename van het aantal positieve testen als gevolg. Dus inderdaad zoals Rutte dit altijd heeft gezegd: het komt allemaal door ons eigen gedrag, we laten onszelf nu vaker testen en deze lockdown is daarvan de consequentie! Een Pavlov reactie van de regering, omdat we ons zo vaak laten testen. Geen lange termijn beleid gebaseerd op analyse van de feiten of gevolgen voor onze toekomst, nee alleen omdat we ons zo vaak laten testen, doen we nu even of het oorlog is! Wel heeft het virus kennelijk ook last van een schrikreactie, want de besmettingscijfers zijn vandaag opeens met 20% gedaald!

Maar goed, laten wij ons maar gewoon bij de juiste cijfers houden. Eigenlijk niets bijzonders te melden. De geleidelijke daling lijkt zich ondanks de invloed van Koning Winter voorzichtig weer aan te kondigen, ook omdat de afgelopen (en ook komende) dagen de absolute vochtigheid rond de 6 g/kg schommelde.

Dagcijfers 14 december 2020 - 13793

In de grafiek van de R-waarde is de stabilisatie nog beter te zien. Het schommelt al een paar weken rond of iets onder de 1

Dagcijfers 14 december 2020 - 13792

Goed te zien is dat de luchtvochtigheid sinds 10 december weer is gestegen tot het veilige niveau van 6 g/kg. De weersvoorspellingen voor de komende twee weken laten regenachtige dagen zien met een temperatuur van 8-10 graden. Dat komt overeen met een luchtvochtigheid van 6-7 g/kg. Daar kan geen lockdown tegenop!

We gaan het weer zien!
En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 124 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 128
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,99

Tot morgen.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

U heeft zojuist gelezen: Dagcijfers 14 december 2020.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205