Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 8 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 8 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 8 december 2020

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 8 december 2020

De trend die we gisteren al zagen, heeft zich doorgezet! Het drogere weer sinds 22 november lijkt vat te krijgen op de verspreiding van het virus. Het reproductiegetal R wordt verhoogd. We hebben daarom een extra voorspelling toegevoegd. Dat is de waarde die het zou zijn, als het weer nu identiek zou zijn als in februari. We zijn dus eigenlijk gedurende de zomer verwend met het vochtige weer, waarbij de hoeveelheid waterdamp in de lucht groter was dan de kritische grens van 6 g/kg. Dit wordt dan het plaatje voor vandaag:
Covid Dagcijfers 8 december 2020 - 13543

 

Dit plaatje moet dus voortaan gelezen worden als: het aantal opnames zal zich bewegen tussen de rode en zwarte stippellijn, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Omdat het winter aan het worden is, zullen de cijfers vaker bij de zwarte dan de rode lijn liggen. Het is natuurlijk zelfs niet uit te sluiten dat er een korte stijging tot boven de zwarte lijn gaat komen, als de weersomstandigheden nog ongunstiger zijn (droger dus) dan gemiddeld. We gaan het zien!!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 151 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 106
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,92

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 8 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205