Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 1 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 1 december 2020

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 1 december 2020

Het is echt heeeeel apart. Alles daalt (behalve als je alleen op dinsdag kijkt) al weken en de R op het dashboard stijgt sinds 28 oktober voortdurend. Ik denk dat Hugo vond dat ons gedrag beloond moest worden door tenminste nog iets te laten stijgen. Dus de R (Maurice had het al voorspeld!) is met 1,04 alweer hoger dan de al zeer ongeloofwaardige 1,02 van vorige week.

Maar goed. De bezoekers van deze website weten dat ze hier eind van de middag getrakteerd worden op de nieuwe cijfers. Net zoals die op het dashboard, berekend op basis van de cijfers van het NICE. En ik zie dat er inmiddels weddenschappen op worden afgesloten, dus ook daarmee moet ik in het vervolg rekening houden.

Dus vandaag dezelfde eentonige dalende grafiek als afgelopen dagen. Maar nu meer met de focus op deze tweede golf en de voorspelling t/m januari:

Covid Dagcijfers 1 december 2020 - 13278

 

En omdat het vandaag dinsdag is en de R in de week zit, ook de R-waarden:
Covid Dagcijfers 1 december 2020 - 13279

De R sukkelt lekker langzaam door naar beneden en de voorspelde waarde voor vandaag is 0,83 (de 13 november waarde die je mag vergelijken met het dashboard is 0,92).

Het aantal opnames vandaag was 130, beduidend meer dan de 83 en 92 van het weekend, maar dat is het maandag effect. De daling gaat weer sneller dan de vorige weken, maar dat lijkt een inhaal effect. De voorspelling is altijd gebaseerd op de cijfers van een week terug, want die zijn inmiddels vrijwel compleet en daarvan kan ook een weekgemiddelde worden berekend.

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 1 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205