Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

7e lustrum: Nederland, de EU en de Euro

Samenvatting van het artikel

7e lustrum: Nederland, de EU en de Euro Ter gelegenheid van mijn 7e lustrum heb ik o.a. een onderzoek gedaan naar het onderwerp “Nederland, de EU en de Euro”. Ik heb dat onderwerp gekozen omdat ik denk dat in deze 35 jaar er geen onderwerp is geweest dat uiteindelijk zo een grote impact zal hebben […]

Lees volledig artikel: 7e lustrum: Nederland, de EU en de Euro

Leestijd: < 1 minuut

7e lustrum: Nederland, de EU en de Euro

Ter gelegenheid van mijn 7e lustrum heb ik o.a. een onderzoek gedaan naar het onderwerp “Nederland, de EU en de Euro”. Ik heb dat onderwerp gekozen omdat ik denk dat in deze 35 jaar er geen onderwerp is geweest dat uiteindelijk zo een grote impact zal hebben op ons politiek stelsel.  De ondertitel van het rapport is “Niet gezekerd klimmen op een steile wand”.  Op pagina 4 en verder leg ik uit wat ik hiermee bedoel. Ik ben zeer somber over wat zich nu in de komende jaren zal gaan voltrekken naar aanleiding van de Europese schuldencrisis.

Alle tekens staan op donkerrood en is in feite door de politici zelf veroorzaakt in de afgelopen 20 jaar. Veel te weinig tijd en aandacht besteed aan het vinden van draagvlak en steun onder de burgers. Geen worstcase scenario bedacht en geen voorzieningen getroffen om slagvaardig te kunnen opereren. En dat zal, naar ik vrees, in de komende jaren, ernstige gevolgen hebben. Ook zonder opinieonderzoeken zullen we te weten komen wat burgers ervan denken.

Nederland, de EU en de euro. Onderzoek tgv het 7e lustrum

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De schaamteloze manipulaties van Marion Koopmans - 86392