Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Geheugenverlies van de kiezers

Samenvatting van het artikel

Geheugenverlies van de kiezers Mede naar aanleiding van het (weer) grote verschil tussen de Politieke Barometer en mijn uitslagen heb ik (weer) een uitgebreid stuk gemaakt. De invalshoek is met name de vergeetachtigheid van de kiezer en de gevolgen voor de peiling. Naarmate de verkiezingen verder in het verleden zijn herinnert men zich minder goed […]

Lees volledig artikel: Geheugenverlies van de kiezers

Leestijd: < 1 minuut

Geheugenverlies van de kiezers

Mede naar aanleiding van het (weer) grote verschil tussen de Politieke Barometer en mijn uitslagen heb ik (weer) een uitgebreid stuk gemaakt. De invalshoek is met name de vergeetachtigheid van de kiezer en de gevolgen voor de peiling. Naarmate de verkiezingen verder in het verleden zijn herinnert men zich minder goed wat men toen gestemd heeft en dat heeft als gevolg een onderschatting van de verschuivingen tussen de partijen.

Een half jaar geleden heb ik over de verschillen tussen de drie peilingen al een artikel geschreven dat u hier aantreft.  Maar ik denk dat het onderhavige artikel ook interessant is. Zeker ook voor degenen in de universitaire wereld die krtiek hebben op mijn werk, maar zelf hetzij zich niet realiseren of bewust negeren, dat de kiezer vergeetachtig is en accepteren dat gemiddeld 20% van de ondervaagden op dit moment niet meer weet wat ze in 2006 hebben gestemd. 

Het geheugenverlies van de kiezer en het effect op de peilingen.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205