Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Twitter opkomst- en Exitpoll #GR2010

Samenvatting van het artikel

Twitter opkomst- en Exitpoll #GR2010 Doe mee met de opkomst- en/of exitpoll voor de gemeenteraadsverkiezingen (#GR2010). Hieronder staan de instructies voor de opkomstpoll. Vanaf woensdag om 15 uur staan de instructies er ook voor het uitslagengedeelte (na 21 uur). 1.  Dit de grafiek zoals in 2006 de opkomst zich per uur ontwikkelde tot de 58% die het landelijk geworden is […]

Lees volledig artikel: Twitter opkomst- en Exitpoll #GR2010

Leestijd: < 1 minuut

Twitter opkomst- en Exitpoll #GR2010

Doe mee met de opkomst- en/of exitpoll voor de gemeenteraadsverkiezingen (#GR2010). Hieronder staan de instructies voor de opkomstpoll. Vanaf woensdag om 15 uur staan de instructies er ook voor het uitslagengedeelte (na 21 uur).

Twitter opkomst- en Exitpoll #GR2010 - 1509

1.  Dit de grafiek zoals in 2006 de opkomst zich per uur ontwikkelde tot de 58% die het landelijk geworden is en zoals die vandaag uiteindelijk is geweest.

2. Als jij gaat stemmen dan moet je vragen hoe hoog de opkomst tot dat moment is geweest. Dat cijfer moet je uitdrukken in een percentage (aantal opgekomenen gedeeld door het aantal opgeroepenen in dat stembureau). Als men dat aantal niet weet of heeft dan vraag je hoeveel er de laatste keer opgeroepen waren in dat stembureau (dus niet het aantal dat er toen is opgekomen). Let op: als men dat aantal niet (bij benadering) weet geef dan geen percentage op, maar het aantal kiezers dat tot dat moment is opgekomen!!

3. Via Twitter geef je dan jouw informatie als volgt door: @mauricedehond #GR2010  [Naam gemeente] [Locatie stembureau] Tijdstip,  Aantal opgeroepenen in dat stembureau,   Opkomstpercentage.

VOORBEELD: @mauricedehond #GR2010 Ede Stadhuis 11:45  1850  17,8%

OF                @mauricedehond #GR2010 Ede Stadhuis 11:45  ???  321.

Dat is alles. Jullie cijfers zal ik regelmatig gedurende de dag herberekenen tot een totaalcijfer en in de grafiek opnemen, die dan steeds vernieuwd wordt. Je kunt hier  komen kijken en ik zal het ook regelmatig via twitter communiceren.

(woensdag vanaf 15 uur staan hier ook de instructies om vanaf 21 uur uitslagen van stembureaus waar je de handmatig telling van hebt bijgewoond of over beschikt via Twitter door te geven, zodanig dat iedereen de trend kan volgen die uit die uitslag van dat stembureau blijkt. Van belang is dan wel de vorige uitslag van de GR2006 verkiezing of EP2009 verkiezing.)

U heeft zojuist gelezen: Twitter opkomst- en Exitpoll #GR2010.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205