Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Verhaalsom over Marion Koopmans

Verhalensom over Marion Koopmans - 84047
Samenvatting van het artikel

Twee simpele verhaalsommen over het lablek om op te lossen. Als u ze goed oplost doet u het beter dan menige professor in de virologie/microbiologie of epidemiologie.

Lees volledig artikel: Verhaalsom over Marion Koopmans

Leestijd: 2 minuten

Verhaalsom over Marion Koopmans

Som 1

  • In China zijn er meer dan 100 steden, waar naar schatting ongeveer 400 miljoen mensen wonen.
  • In Wuhan wonen ongeveer 12 miljoen mensen.
  • Naar schatting zijn er in die grote steden ongeveer 1000 markten waar levende dieren worden verkocht.
  • Vleermuizen met Coronavirussen worden aangetroffen in grotten op ongeveer 1500 kilometer ten zuidwesten van Wuhan.
  • In Wuhan bevindt zich het gespecialiseerde laboratorium, waar de Coronavirussen uit China worden verzameld en onderzocht.

Vraag: Als er in Wuhan een nieuwe Corona-infectieziekte ontstaat onder mensen, hoe groot is de kans dat dit virus op de mens is overgesprongen vanuit een dier op de markt in Wuhan en hoe groot is de kans dat het gebeurd is doordat er een virus uit het lab in Wuhan  “is ontsnapt”?

Aanwijzing 1: In een interview met Science Magazine zegt Shi Zengli, de leider van het Corona-onderzoek in Wuhan, in de zomer van 2020 letterlijk over de mogelijkheid dat het virus is overgesprongen op de markt in Wuhan: “een aantal van de eerste patiënten hebben geen relatie met die markt…. De markt kan een plek zijn waar toevallig een aantal eerste coronavirus patiënten aanwezig zijn geweest. …. We hebben bij ons onderzoek op de markt wel kleine aantallen virus gevonden op voorwerpen, zoals deurknoppen, de grond en in het riool, maar niet bij levende dieren.

Aanwijzing 2: Marion Koopmans vertelt bij een KNAW-lezing op 21-2-2020 over de bron van het SARS-CoV-2 virus: “De herkomst van het virus vanuit het lab is inmiddels ontkracht”.

Uw antwoord?

Som 2

Lees nog eens de informatie uit som 1.

Kijk naar welk antwoord Marion Koopmans geeft als zij in oktober 2021 door de makers van Zembla de vraag gesteld krijgt: “Was de lablek theorie in het begin voor u een gekke gedachte?”

Vraag: Hoe groot is de kans dat Marion Koopmans hier een eerlijk antwoord geeft?

Aanwijzing 1: Tekst van mail van Marion Koopmans van 9 februari 2020 aan de auteurs van het eerste grote artikel over de oorsprong van het virus, waarin ze oproept om geen aandacht aan het lablek te besteden, omdat het alleen complottheorieën zal voeden.

Aanwijzing 2: Tekst van mail van collega Fouchier op 8 februari 2020 aan die auteurs: “We moeten geen aandacht schenken aan een lab lek. Want anders krijgen we nieuwe discussies over de veiligheid in labs en onnodige obstructies om in de toekomst virus te kweken in labs voor onderzoek naar mogelijke nieuwe uitbraken”.

N.B. Deze sommen worden wellicht ook opgelost over Peter Daszak als hij op 1 mei in de Amerikaanse senaat moet verschijnen omdat hij onwaarheid gesproken zou hebben bij zijn verhoor in november 2023. (zie dit artikel). 

MDH Lid worden

U heeft zojuist gelezen: Verhaalsom over Marion Koopmans

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube 

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126