Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Wanneer worden Nederlandse media wakker?

Wanneer worden Nederlandse media wakker? - 83814
Samenvatting van het artikel

Peter Daszak is in niet mis te verstane bewoordingen opgeroepen om op 1 mei in de Senaat te verschijnen bij een aantal commissies, omdat hij gelogen heeft bij een eerder verhoor bij die commissie. Hij had o.a. zijn betrokkenheid bij het gain-of-function onderzoek in het lab in Wuhan ontkend. In de brief aan Peter Daszak wordt ook de correspondentie met Marion Koopmans opgevraagd. Wanneer worden Nederlandse media wakker?

Lees volledig artikel: Wanneer worden Nederlandse media wakker?

Leestijd: 3 minuten

Wanneer worden Nederlandse media wakker?

Amerikaanse onderzoekscommissies

Een aantal onderzoekscommissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een verklaring doen uitgaan betreffende de openbare hearing die op 1 mei a.s. zal plaats vinden met Peter Daszak. Hij wordt opgeroepen, omdat ze hebben vastgesteld dat hij bij een eerder verhoor in november onwaarheid heeft gesproken over zijn samenwerking met het lab in Wuhan.

Dit is mede gekomen door informatie die in december jl. beschikbaar is gekomen en die hier op onze site is besproken. Waar in Nederlandse media niets over aangetroffen is.

Niet naar waarheid verklaard

Dit is de verklaring van deze commissies over de openbare hoorzitting met Peter Daszak op 1 mei a.s.:

EcoHealth – één in de VS gevestigde non-profitorganisatie met als missie het voorkomen van pandemieën – gebruikte belastinggeld om gevaarlijk ‘gain-of-function’-onderzoek aan het Wuhan Institute of Virology (WIV) te financieren.

Tijdens zijn getranscribeerde interview achter gesloten deuren met de commissies op 14 november 2023 legde Dr. Daszak meerdere verklaringen af ​​die niet strookten met documenten en bewijsmateriaal dat door de commissies is beoordeeld. Dit roept serieuze vragen op over de waarheidsgetrouwheid van de publieke verklaringen van EcoHealth, waaronder de bewering dat het onderzoek dat het bij het WIV financierde de pandemie niet had kunnen veroorzaken.

De voorzitters roepen Dr. Daszak op om de discrepanties in zijn getuigenis aan te pakken en publiekelijk de relatie van EcoHealth met het WIV uit te leggen.

“Deze onthullingen ondermijnen zowel uw geloofwaardigheid als elke feitelijke bewering die u tijdens uw getranscribeerde interview hebt gedaan. De commissies hebben het recht en de plicht om de integriteit van hun onderzoeken te beschermen, inclusief de nauwkeurigheid van getuigenissen tijdens een getranscribeerd interview. Wij nodigen u uit om de gegevens te corrigeren”, schreven de voorzitters.

Ter voorbereiding op de openbare hoorzitting volgende maand vragen de voorzitters ook om verdere informatie van Dr. Daszak over de communicatie van EcoHealth met het WIV, volksgezondheidsinstanties en prominente personen die betrokken zijn bij de onderdrukking van de laboratoriumlek hypothese. (MdH: op die lijst staan ook de namen van Marion Koopmans en Ron Fouchier).

De achtergrond

  • Dr. Daszak vertelde de commissies dat EcoHealth van plan was gevaarlijk ‘gain-of-function’-onderzoek uit te voeren naar vleermuiscoronavirussen in een laboratorium van de Universiteit van North Carolina, als zijn voorstel – algemeen bekend als DEFUSE – werd goedgekeurd door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).
  • Een onlangs vrijgegeven document uit de Freedom of Information Act is in directe tegenspraak met deze verklaring en suggereert dat EcoHealth de bedoeling had DARPA te misleiden en in plaats daarvan het risicovolle onderzoek bij het WIV uit te voeren.
  • De verklaringen van Dr. Daszak vereisen correctie en verduidelijking, aangezien deze documenten suggereren dat EcoHealth van plan was onderzoek te doen in laboratoria met zwakkere bioveiligheidsmaatregelen van de Chinese overheid in plaats van in laboratoria met hogere bioveiligheidsnormen die door de Verenigde Staten worden vereist.
  • Wetenschappelijk bewijs en beschikbare informatie geven aan dat een onderzoeksgerelateerd incident in een laboratorium in Wuhan een plausibele oorzaak van de COVID-19-pandemie blijft.
  • De nalatige, lukrake benadering van EcoHealth op het gebied van bioveiligheid en naleving van subsidies, in combinatie met de misleidende verklaringen van Dr. Daszak aan de commissies, roept ernstige zorgen op die tijdens de hoorzitting verder moeten worden besproken.

Op de site staat ook de uitgebreide brief die aan Peter Daszak is gestuurd. Daarbij worden er ook nog een groot aantal documenten gevraagd.

In de maling genomen

Het verhoor van Peter Daszak in november 2023 was niet openbaar. Maar de inhoud van de brief in relatie tot in december openbaar gemaakte geheime correspondentie van Daszak over een onderzoeksvoorstel uit 2018, maakt duidelijk dat de commissies zich in de maling genomen voelen en tot het gaatje willen gaan.

Ik ben benieuwd wanneer de Nederlandse media hier aandacht aan gaan schenken.

MDH Lid worden

U heeft zojuist gelezen: Wanneer worden Nederlandse media wakker?

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube 

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558
Daszak word keihard aangepakt voor zijn betrokkenheid bij Wuhan - 88442