Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Symbolische bijeenkomst in het Europese Parlement

Symbolische bijeenkomst in het Europese Parlement - 62994
Samenvatting van het artikel

De presentaties van meer dan 25 wetenschappers woensdag in het Europese Parlement symboliseerde de trieste staat waarin de medische wetenschap is beland en hoe ook rechten van burgers werden en worden verkwanseld.

Lees volledig artikel: Symbolische bijeenkomst in het Europese Parlement

Leestijd: 2 minuten

Symbolische bijeenkomst in het Europese Parlement

Ruim 8 uur

Op 3 mei jl. was er een sessie in de gebouwen van het Europees Parlement met de titel “International Covid Summit III”. Daarin presenteerde een groot aantal wetenschappers uit een scala van landen hun bevindingen met Covid. Het was een sessie georganiseerd door een 5-tal leden van het Parlement en de wetenschappers die optraden hadden één ding gemeen. Hun bevindingen waren niet of amper doorgedrongen bij de traditionele media in hun eigen land.

Lezingen in het Europees Parlement - 62993

Dit is de videoregistratie van de meer dan 8 uur aan presentaties door meer dan 25 verschillende wetenschappers. Rond 6:50:00 treedt Prof. Theo Schetters op. Op 5:54:00 de lezing van de patholoog Prof. Arne Burkhardt.

Ik verwacht dat er binnenkort een meer toegankelijke manier zal zijn om de verschillende lezingen apart te zien.

Gemengde gevoelens

Ik moet bekennen dat ik hele gemengde gevoelens heb bij het  kijken naar die lezingen. En het gaat dan niet om de inhoud van die lezingen sec.

Gemengde gevoelens vanwege het feit dat deze bijeenkomst, met zo een groot aantal specialisten op hun eigen terrein, ieder met uitkomsten die niet in lijn zijn met het dominante verhaal, laat zien hoezeer zij – ieder in hun eigen land – gemarginaliseerd zijn. Er zijn geen werkelijk openbare discussies/debatten met degenen die het dominante verhaal aanhangen en er is amper belangstelling in de traditionele media.

Mede daarom is het ook zo moeilijk om goed te beoordelen hoe hard nu eigenlijk de uitkomsten zijn die daar gepresenteerd worden. En het erge is, dat lijkt ook precies de bedoeling te zijn van de voorstanders van het dominante verhaal. Want als maar een kwart van degenen die woensdag presenteerden gelijk heeft met hun bevindingen dan is het al heel erg!

Ik probeer me altijd heel breed te oriënteren en zoveel mogelijk ook naar bronnen te gaan en andere bevindingen die op hetzelfde wijzen, en bij zeker de helft van de presentaties is mijn gevoel dat wat zij aangeven inderdaad zo ernstig is als zij melden. Minimaal zouden dat bevindingen moeten zijn die alarmbellen hard hadden moeten doen rinkelen, of nog steeds hard moeten doen rinkelen.

Maar die sessie van woensdag zal – wederom – amper of niet in traditionele media terug te vinden zijn. En zal – wederom – niet tot de broodnodige debatten en discussies en aanvullend onderzoek leiden.

Daarmee symboliseerde die sessie van 3 mei 2023 in het Europees Parlement vooral de trieste staat waarin zich inmiddels de medische wetenschap bevindt en hoe de rechten van burgers werden en worden verkwanseld.

U heeft zojuist gelezen: Symbolische bijeenkomst in het Europese Parlement.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deze website opereert dankzij de financiële steun van de bezoekers en kent geen paywall of adverteerder. Klik hier als u een (kleine) donatie wilt geven. Onze dank is groot.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205