Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Zoek en gij zult niet vinden – zoekmachines anno 2022

Zoek en gij zult niet vinden - 50378
Samenvatting van het artikel

De bevindingen van Anton Theunissen over zijn zoekpogingen via zoekmachines laten mij in stilte en ontzetting achter. Het is nog erger dan ik dacht.

Lees volledig artikel: Zoek en gij zult niet vinden – zoekmachines anno 2022

Leestijd: < 1 minuut

Zoek en gij zult niet vinden – zoekmachines anno 2022

Zoekmachines

De kracht van een goede zoekmachine ligt in het feit dat door jouw zoekgedrag en dat van anderen de zoekmachine jou gerichter kan helpen. Dat betekent dat als jij iets op zoekt je niet hetzelfde resultaat hoeft te krijgen als iemand anders die dat doet. Want er wordt een relatie gelegd met jouw eerdere zoekinstructies.

Ook krijg je bij het invoeren van de zoekopdracht al suggesties voor wat je intypt op basis van het zoekgedrag van anderen in de afgelopen tijd.

Anton Theunissen heeft een boeiend artikel geschreven over hoe er blijkbaar nog een factor meespeelt bij dit proces. Dat je ook bepaalde zoekresultaten niet krijgt, omdat hogerhand dat niet wil. Met hogerhand bedoel ik de zoekmachine-organisatie zelf al dan niet daartoe – met zachte hand of niet – gedwongen door officiële instanties.

Het is de moeite waard zijn verslag van zijn bevindingen te lezen. 

Je wordt er toch heel verdrietig van dat we anno 2022 in een dergelijke situatie zijn terechtgekomen. Niet alleen dat dit gewoon gebeurt, maar ook dat het vrijwel geen enkele ophef veroorzaakt. Ik denk dat ik het laatste nog erger vind dan het eerste.

U heeft zojuist gelezen: Zoek en gij zult niet vinden.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019