Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Wees waakzaam en blijf ons steunen!

Wees waakzaam en blijf ons steunen! - 48813
Samenvatting van het artikel

Een persoonlijke oproep van Maurice

Lees volledig artikel: Wees waakzaam en blijf ons steunen!

Leestijd: 2 minuten

Wees waakzaam en blijf ons steunen!

Waakzaamheid

Enkele maanden geleden had ik de hoop dat ik deze oproep niet meer zou moeten plaatsen.  Sinds maanden hebben we geen enkele maatregel in Nederland en Covid verdween naar de achtergrond.

Maar hoewel de WHO nu voor het eerst wat rustiger taal aanslaat zijn er toch een aantal verontrustende ontwikkelingen:

  • Het weer starten met een nieuwe booster campagne, waarbij men noch enig voorbehoud maakt naar leeftijd (zoals de 50 jaar grens in Denemarken) noch  het doorgemaakt hebben van een (Omikron-)infectie.
  • De inhoud van de 5 scenario’s van de 14 adviesbureaus en de maatregelenladder voor 29 sectoren, zoals drie ministeries gisteren naar buiten hebben gebracht. Als je die twee goed leest dan slaat de schrik je om het hart.  Eerdere maatregelen zijn niet geëvalueerd en zitten weer in de gereedschapskist. Plus dat een door het RIVM aangestuurde commissie zal beoordelen welke kleur de thermometer aan moet geven. En zodra de kleur niet meer groen is zullen de opgesomde maatregelen van kracht worden.

Zeker nu men, net zoals vorig jaar, het boosteren wil maximaliseren, door het gevaar aan te dikken, is het risico dat men gemakkelijk de thermometer zal misbruiken om een gevoel van urgentie te scheppen. En dan zien we weer – een deel van – de maatregelen terug van vorig jaar.

Angstknop

De komende paar maanden worden op dat punt echt beslissend. Blijven we verder gaan met het patroon van de afgelopen zes maanden of wordt toch weer een soort angstknop ingedrukt om de mensen het gewenste gedrag zoveel mogelijk te laten vertonen. Iedereen dient in de komende maanden waakzaam te zijn, omdat die maanden beslissend gaan worden of we terug kunnen keren naar de situatie zoals we met griep gewend waren of we in de herfst en winters  gedicteerd worden door de dreiging van Corona.

Op deze site zullen we de ontwikkelingen goed in de gaten blijven houden en u blijven voorzien van relevante informatie, die u op een transparante manier voorgeschoteld krijgt met de links naar de bronnen. Juist omdat we via de traditionele media zo een beperkt zicht wordt gegeven op de werkelijke ontwikkelingen in de wereld.

Financiële steun

Het is zeer begrijpelijk dat de bezoekers aan onze site de laatste paar maanden financieel beduidend minder gul zijn dan daarvoor. En ik ben werkelijk dankbaar voor degenen, die toch in deze periode ons een financiele steun hebben gegeven.

Ik kan me ook goed voorstellen dat door de inflatie, de stijgende energieprijzen en de zorgwekkende toestand in de wereld, het beschikbare budget (zeer) beperkt is. Maar ik hoop dat als u onze site een goed hart toe draagt en wel wat financiële ruimte heeft ook aan ons wilt denken. Via deze link kunt u dat doen. 

Ik dank u voor alle zowel morele als financiële steun, die we hebben mogen ervaren in de afgelopen twee jaar. En ik hoop dat de relevantie en urgentie van deze site op het vlak van Corona over enkele maanden verdwenen is.

Maurice de Hond

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019