Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 7 februari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 7 februari 2022.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 7 februari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 dagcijfers 7 februari 2022

De GGD cijfers van zaterdag laten ook een daling zien t.o.v. de week ervoor (-4%). Het aantal uitgevoerde testen nam verder af. Desondanks nam de achterstand bij het RIVM met nog eens 10.000 toe.

Covid Dagcijfers 7 februari 2022 - 34599

De regio Amsterdam-Amstelland, die qua Omikron op de rest van Nederland voorloopt, laat goed zien dat de daling is ingezet.

Covid Dagcijfers 7 februari 2022 - 34600

De achterstand bij het RIVM zorgt ervoor dat de ontwikkeling qua leeftijd niet goed meer wordt weergegeven. Wel is te zien dat de daling duidelijk meer bij de jongste groepen te zien is. Dat waren dus de groepen die het meeste stegen.

Covid Dagcijfers 7 februari 2022 - 34601

De ziekenhuisopnames blijven op een stabiel niveau. Alleen is er vrijwel geen uitstroom geregistreerd afgelopen zondag zodat de ziekenhuisbezetting fors is gestegen (+149). Dat effect zal de komende dagen duidelijk minder zijn. Met deze grafiek van Maarten van den Berg kunnen we het proces nog beter bekijken.

Covid Dagcijfers 7 februari 2022 - 34602

Deze grafiek laat de ontkoppeling van de ziekenuisopnames, IC-opnames, overlijdensgevallen en aantal positieve gevallen zien. Ziekenhuisopnames zijn dus een factor 4,3/0,6 = 7 keer lager.  De IC-opnames 4,3/0,3=14 keer en de overlijdensgevallen 4,3/0,01= 430 keer lager!

Gezien het verschil in leeftijdsgroepen zal de omslag van de ziekenhuis- en IC-opnames nog tussen de 2 en 3 weken duren en bij de bezetting zal het nog eens een week langer duren. Maar doordat de ligtijd bij Omikron een stuk lager is dan bij Delta, zal in die drie a vier weken de ziekenhuisbezetting nog tot circa 2000 kunnen doorlopen (inclusief MET Covid) en de IC-bezetting zal de 275 niet meer passeren.

U heeft gelezen: Dagcijfers 7 februari 2022

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.