Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 31 januari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 31 januari 2022.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 31 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 dagcijfers 31 januari 2022

De chaos bij de cijfers van het RIVM en GGD blijft bestaan. Zaterdag kwamen er minder mensen bij de GGD en minder positieve testen, maar wel 60% positief. Maar deze cijfers zeggen nog niets, omdat die samenhangen met de testcapaciteit. Het RIVM heeft vandaag 30.000 van de achterstand ingelopen en maakte dus 112.000 bekend.  Morgen komt het RIVM met de weekcijfers naar buiten. Vermoedelijk zullen ze morgen wederom 30.000 of 40.000 inlopen en krijgen we een nog hoger record.  Maar zelfs als die 40.000 worden ingelopen dan moeten er volgende week nog eens 60.000 ingelopen worden.

Covid Dagcijfers 31 januari 2022 - 33813

Het beeld van de positieve testen naar leeftijd wordt ook mede beïnvloed door de achterstanden. Pas over twee weken zien we beter hoe die grafiek had moeten zijn.  De verwachting is wel dat er ook een omslag komt die niet alleen gebaseerd is op de maximumcapaciteit van de GGD.

Covid Dagcijfers 31 januari 2022 - 33814

 

Zoals iedere maandag neemt de bezetting van de ziekenhuizen fors toe. Maar ook aan de ziekenhuisopnames is een stijging ervan waar te nemen. Hopelijk wordt snel het onderscheid duidelijk tussen MET Covid en DOOR Covid, alsmede de gevolgen voor de  ligduur.

Covid Dagcijfers 31 januari 2022 - 33815

 

De IC-bezetting bleef vandaag vrijwel stabiel. De nieuwe opnames nemen niet toe. Het is interessant om de cijfers van nu af te zetten tegen de prognose van het RIVM, die op 19 december tot een volledige lockdown leidde. Het aantal opnames is dusdanig laag dat iedere IC in Nederland gemiddeld eens per week 1 Covid-opname heeft per IC. 

Covid Dagcijfers 31 januari 2022 - 33816

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 31 januari 2022.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.