Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 27 januari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 27 januari 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 27 januari 2022

Leestijd: 2 minuten

Covid-19 dagcijfers 27 januari 2022

De GGD-cijfers van dinsdag waren weer in lijn met die van maandag. Het lijkt nu vooral afhankelijk te zijn van de testcapaciteit. Het RIVM heeft weer een additionele achterstand opgelopen wegens de computerproblematiek.

Covid Dagcijfers 27 januari 2022 - 33427

Nog steeds is bijna 70% van de positief getesten een sneltest-bevestiger.

De leeftijdsverdeling van de positieve testen (maar daar zit dus een achterstand in, want deze cijfers komen van het RIVM) is als volgt. Goed is te zien dat de stijging het scherpst is bij de schoolgaande jeugd. We kunnen nog niet goed vaststellen in welke mate bij de groep 20-29 en 50-59-jarigen de golfbeweging een gevolg is van de achterstand of dat deze reëel is.

Covid Dagcijfers 27 januari 2022 - 33428

Ook vandaag zien we een lichte daling van de bezetting van de ziekenhuizen en de IC’s.  Er zijn nu iets minder dan 900 (-7) patiënten in de kliniek en 233 op de IC’s (-13). Bij de nieuwe opnames zien we wel een stijgende trend bij de ziekenhuizen, maar niet op de IC’s. Dat blijft rond de 11 per dag.  (Dit is ook de trend, die we in diverse andere landen zagen.) Toename in het ziekenhuis van nieuwe patiënten, maar vooral MET Covid-19 en een kortere ligtijd. Maar geen toename op de IC’s. 

Dit is de leeftijdsverdeling van de ziekenhuisopnames:

Covid Dagcijfers 27 januari 2022 - 33430

Goed te zien valt nu dat alle leeftijdsgroepen aan het stijgen zijn. Met als eerste de groep onder de 30 jaar. Ook dat indiceert dat nogal wat van die groepen MET Covid-19 in het ziekenhuis zijn gekomen in plaats van door Covid-19.  

De volgende cijfers zijn ook interessant:

De totale ziekenhuisbezetting (kliniek plus IC’s) is nu 7 hoger dan een week geleden. Dus een stijging van minder dan 1%,

Maar in de kliniek liggen er nu 64 meer dan de vorige week (+5,5%) en op de IC’s 233 en dat zijn er 66 minder dan vorige week (-25%).  Ook dit is een indicatie van het feit dat degenen die met Omikron in het ziekenhuis terecht komen minder ziek  zijn (en ook korter liggen).

 

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 27 januari 2022.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.