Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 12 januari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 12 januari 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 dagcijfers 12 januari 2022

De GGD-cijfers van maandag waren, zoals verwacht op een maandag, fors hoger dan de dagen ervoor. Maar ten opzichte van vorige week is “maar” 26%. De cijfers betekenen echter weinig, omdat uit de cijfers blijkt dat een meerderheid van de positieve testen bevestigingen zijn van sneltesten.

Wisten we bij vorige golven amper hoeveel die positieve testen nu eigenlijk indiceerde van de besmettingscijfers onder de hele bevolking, dat is bij Omikron nog veel meer het geval. Het zou best eens een acht- of tienvoud kunnen zijn van de dagcijfers. Eigenlijk zouden we volledig terug moeten naar het alleen testen van mensen met duidelijke symptomen, als het voor het genezingsproces relevant is om te weten of het Covid-19 is of niet.

Covid Dagcijfers 12 januari 2022 - 32093

Bij de verdeling naar leeftijd zijn dezelfde patronen te zien als de afgelopen tijd. Interessant is daarbij weer de groe 50-59 jaar, want daar zijn de stijgingen fors en die groep heeft nog wel enige kans om in het ziekenhuis te belanden.

Covid Dagcijfers 12 januari 2022 - 32095

De ziekenhuisopnames naar leeftijd laten echter zien dat de ziekenhuisopnames van de 50-59 jarigen (nog) niet gestegen is.  Die blijft vlak onder de 20 hangen.  Dit heeft niets met een vertraging te maken van de opnames, want daar zit tussen positieve test en opname maar gemiddeld  maar circa 4 dagen en de stijging van de 50-59 jarige groep is aan de gang sinds Kerst, dus 17 dagen geleden.

Covid Dagcijfers 12 januari 2022 - 32117

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 januari 2022.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126