Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Het grote Mona Keijzer-interview

Het grote Mona Keijzer-interview - 29950
Samenvatting van het artikel

Mona Keijzer geeft een kijkje achter de schermen van het besluitvormingsproces van de regering, waarbij belangen van grote groepen in de samenleving zijn genegeerd.

Lees volledig artikel: Het grote Mona Keijzer-interview

Leestijd: 2 minuten

Gisteravond is Mona Keijzer voor het eerst uitgebreid geïnterviewd na haar ontslag als staatssecretaris in september jl.

Het gesprek geeft een ontluisterend beeld van de besluitvorming binnen de regering tijdens deze Coronacrisis. Op geen enkele manier heeft men bij die besluitvorming rekening gehouden met de ernstige schade, die aan allerlei groepen in de samenleving werd aangebracht. Het gesprek bevestigt veel van wat we op deze site al sinds vorig jaar lente aangaven.

Op 28 september hebben we al een artikel geschreven over haar opstelling, waardoor ze ontslagen werd uit het kabinet. 2G was voor haar helemaal de “limit”.

Zeer de moeite waard om te bekijken/beluisteren. 

Het begin van het interview

Mona Keijzer:

“Als je kijkt naar het Trimbos/RIVM rapport wat door het kabinet zelf is aangevraagd, waar de aanbeveling in staat van 10 november jl.: creëer omstandigheden die het beter maken. En wat doet het kabinet, gesteund door de meerderheid van de Kamer? De hele boel gaat weer op slot.

Ik ben natuurlijk niet zonder reden opgestapt. Maar dit was wel één van de aspecten waarbij ik dacht Jongens, wat zijn we hier nou in vredesnaam aan het doen? Inmiddels blijkt dat 51% van de mensen met psychische klachten loopt, en 25% denkt met regelmaat aan zelfmoord.

Het maakt me boos, verbaasd en geïrriteerd dat we al een tijd dat we niet met elkaar achter onze oren krabben en denken of dit wel de weg is die we met elkaar moeten gaan. En dat was ook een van de redenen voor mij om te beslissen dat ik dit niet meer voor mezelf kon verantwoorden.”

Bekijk en luister hier de rest van het interview.

Ook dit interview met Mona Keizer ondersteunt de opstelling van onze site tot nu toe en – helaas – de noodzaak om nog door te gaan. Klik hier voor (af en toe) een kleine donatie. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.