Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 15 december 2021

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 15 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 15 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 Dagcijfers 15 december 2021

De GGD cijfers van maandag was ook een stuk lager dan de week ervoor. Maar die daling is minder dan in het weekend. Maar dat kan ook komen, doordat het weekend er wat minder mensen kwamen door de storing van het GGD afspraken systeem. En dat die maandag (deels) zijn gecompenseerd.

Covid Dagcijfers 15 december 2021 - 26963

Het lijkt erop dat over die drie dagen de daling ongeveer 20% is op weekbasis. De komende dagen zullen we zien wat het echte niveau is. (En in welke mate het patroon wellicht door stijging van de Omikron mutatie verandert).

Covid Dagcijfers 15 december 2021 - 26964

Goed te zien is dat bij alle leeftijdsklasse, na een stabilisatie er sprake is van een daling. Zeker ook bij de leeftijdsgroepen die het meest in de ziekenhuizen terecht zijn  gekomen.

En dat is goed terug te zien in de ontwikkeling van de opnames naar leeftijdsklasse. Van belang is te zien hoe in de komende weken aan de ene kant Omikron zal zorgen voor meer positieve testen en aan de andere kant wat het gaat betekenen voor de ziekenhuisopnames. De komende week zullen we zien hoe dat in een aantal landen (zoals Engeland) gaat verlopen.

Covid Dagcijfers 15 december 2021 - 26965

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 15 december 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.