Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 25 november

Dagcijfers 25 november

Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 25 november 2021.

Lees volledig artikel
Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD cijfers van dinsdag vormen een bevestigingen van de sterke afname van de groei van het aantal positief getesten in de afgelopen dagen. Daarbij lijkt het er niet op dat dit vooral komt door het maximum van de testcapaciteit.

Eerst weer het dagcijfer t.o.v. de vorige week. Dat is nog maar 6% hoger dan vorige week dinsdag.

De GGD cijfers geven al heel lang de beste indicatie van de ontwikkelingen. (Omdat RIVM cijfers nog wel eens anders zijn door storingen in de computerverbinding GGD en RIVM). Ten opzichte van vorige week dinsdag was het aantal uitgevoerde testen met 11.000 gestegen, maar de stijging onder de positieve testen was relatief minder. Dat lijkt een teken te zijn van het echt afvlakken van de groei.

De verdeling naar leeftijd (wel van het RIVM) laat een nog interessanter beeld zien

We zien een duidelijke afvlakking bij de leeftijdsklassen boven de 50 jaar. En uit die groepen komen de ziekenhuisopnames vooral. Dus als dit beeld klopt dan zou dat betekenen dat ook er snel een stagnatie komt van de groei van de ziekenhuisopnames.

Dit is het cijfer van het voortschrijdend 7-daags gemiddelde. En het lijkt erop dat zich bij de oudste leeftijdsgroepen zich toppen aan het vormen zijn.

Als dit beeld zo blijft dan zou kunnen verwacht worden dat ergens in de komende drie dagen bij de GGD de cijfers lager worden dan de week ervoor. In ieder geval zou het zaterdag dan het geval moeten zijn (dat zijn cijfers die op maandag bekend worden gemaakt).

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 

Week 48 – 2021

COVID-19 | 07 december 2021