Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Verzorg de zorg – een brandbrief

Verzorg de zorg – een brandbrief - 24270
Samenvatting van het artikel

Een belangwekkende brandbrief vanuit de zorg zelf. Waaruit nog duidelijker blijkt hoe groot de problemen zijn en wat we in de komende maanden kunnen gaan verwachten.

Lees volledig artikel: Verzorg de zorg – een brandbrief

Leestijd: 2 minuten

Al heel vroeg in deze Coronacrisis was het duidelijk dat onze achilleshiel de zorgcapaciteit is. Terwijl de bevolking door de jaren heen steeds ouder werd, heeft men de zorgcapaciteit steeds meer afgeschaald. De afgelopen anderhalf jaar heeft een grote extra druk gelegd op degenen die in de zorg werken. Waardoor die lagere capaciteit nog lager is geworden.

In plaats van direct vanaf maart/april 2020 een crisisteam op te zetten, waarbij maximale inspanningen verricht zouden worden om de capaciteit uit te breiden, deed men op dat punt amper iets. Er kwam geen  crisisteam, waarbij bijvoorbeeld gedurende de crisis administratieve/bureaucratische eisen buiten werking gesteld zouden worden. En er werden geen buitenlandse zorgmedewerkers aan het werk gezet omdat ze geen BIG-registratie hadden. En de overheid was niet bereid om die buitenlanders voor een bepaalde periode ontheffing te geven.  Plus dat er ook geen noodvoorzieningen werden getroffen, zoals het gebruik maken van locaties als de RAI en lege hotels.

Niets van dat alles. Want alle zegen zou komen vanuit de vaccinatie.

En zelfs als Covid-19 in deze herft/winter laag zou zijn, dan weten we dat de druk op de ziekenhuizen toch sterk zal toenemen door griep en de in te halen uitgesteld zorg.

Brandbrief

Beter dan ik de situatie kan beschrijven, hebben twee intensivisten dat gedaan. Op hun site “Verzorg de zorg” hebben ze een brandbrief geplaatst, die ik iedereen aanraad om te lezen.

Dit is het begin van die brief.

Verzorg de zorg – een brandbrief - 24256

De rest van de brandbrief maakt je alleen maar erg pessimistisch over wat we de komende zes maanden zullen gaan meemaken. De onmacht van bestuurlijk Den Haag, zoals we die op een schrijnende manier zien m.b.t. de toeslagenaffaire heeft zich ook gemanifesteerd t.a.v. de zorg. Met als slachtoffers de hele maatschappij, die ook in de komende maanden, weer zal merken dat maatregelen niet alleen worden verlengd, maar ook weer worden uitgebreid.

Lees hier die hele brief

We zouden het geweldig vinden als u een kleine financiële bijdrage zou willen doen om maurice.nl on air te houden. Alvast zeer bedankt!

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205