Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 11 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd.Vandaag de cijfers voor 11 juli 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 11 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 11 juli 2021

Sneltesten

De GGD cijfers van vrijdag waren wat lager dan die van donderdag. Maar nog steeds een stuk hoger dan de week ervoor. Het effect van het sluiten van de uitgaansgelegenheden zou vanaf woensdag of donderdag teruggezien moeten worden in de GGD cijfers.

Maar de dagcijfers worden beïnvloed door de sneltesten, zoals we inmiddels weten. Dinsdag zullen we vanuit de RIVM weekrapportage weten welk gedeelte dat deze week was. Maar dat zou best eens tussen 35% en 50% kunnen liggen van degenen die deze week positief getest zijn.

Dit zijn de GGD-cijfers van de laatste twee weken.

Covid Dagcijfers 11 juli 2021 - 21548

We hebben ook weer de uitsplitsing gemaakt naar leeftijd per dag. Dit is dan het patroon.

Covid Dagcijfers 11 juli 2021 - 21549

Hoewel we bij de groep boven de 40 jaar wel een geleidelijke toename zien betreft het nog steeds kleine aantallen.

Het is moeilijk in te schatten in welke mate het tot hogere ziekenhuisopnames zal leiden. Als we voorlopig aannemen dat bij de groep boven de 50 jaar de verhouding nieuwe ziekenhuisopnames t.o.v. positieve testen 1 op de 150 is en onder de 40 jaar 1 op 1000 (en dit zijn  aannames, we zullen pas over enkele weken een betere inschatting kunnen maken) dan zouden de cijfers van vandaag over een paar dagen leiden tot ongeveer 15 ziekenhuisopnames.

Met name de twee grafiek is de cruciale grafiek om te volgen in welke mate de positieve testen van de groep onder de 30 jaar echt leidt tot potentiële nieuwe ziekenhuisopnames met de groep boven de 50 jaar.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 11 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019