Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 10 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd.Vandaag de cijfers voor 10 juli 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 10 juli 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 10 juli 2021

Dagrapportage

Er is ook nu weer een forse stijging, maar niet zo groot als het RIVM vandaag meldde. Omdat er gisteren een computerstoring was worden er vandaag door het RIVM circa 1000 positieve testen meer gemeld dan er echt gisteren geweest zijn. Dat is goed uit de dagelijkse cijfers van de GGD op te maken.

Dit is het overzicht van de laatst 2,5 week per dag bij de GGD

Covid Dagcijfers 10 juli 2021 - 21504

In het advies van het OMT van eergisteren stond extra informatie over deze cijfers. Dat het met name de groep 18-24 jaar is waar de stijgingen zijn, maar ook dat circa een derde deel van degene die bij de GGD komen al na een sneltest weten dat ze positief zijn. En dus dat ze die GGD test als een bevestiging zien.

Hoger

Dat houdt in dat het percentage positief daardoor duidelijk hoger wordt. Dat zou best de laatste dagen ook nog eens meer geworden zijn. Zodat de stijging die we nu zien in de dagcijfers van de GGD voor een deel daardoor komt.

Dus een groter deel van alle Nederlanders die besmet zijn geraakt laat zich hierdoor bij de GGD testen.

Maar dat neemt zeker niet weg dat sinds 26 juni er een forse hoeveelheid besmettingen zijn bijgekomen om redenen, die we eerder hebben omschreven. (Een fors aantal superspreadevents).

We hebben de absolute cijfers van vandaag ook uitgesplitst naar leeftijd en die vergeleken met gisteren, 25 juni en 2 mei.

Covid Dagcijfers 10 juli 2021 - 21505

Bijna 85% van de positief getesten zitten in de leeftijdsklasse 10 tot 29  jaar. Bij de oudere leeftijdsklassen zien we ook stijgingen, maar die zijn beperkt. Boven de 60 jaar zijn er 120 bijgekomen, terwijl het gisteren ruim 50 was.

Ook hier zal een deel ervan komen door de bevestiging van de sneltesten.

Ook de komende dagen kunnen we een vergelijkbaar patroon verwachten, waar de sleutelvraag wordt wat er gaat gebeuren in de leeftijdklasse boven de 50 jaar. Want vooral daar zou dan de stijging van de ziekenhuisopnames vandaan moeten komen. En – zoals aangegeven – die zal wel gaan gebeuren, maar absoluut niet met een soort stijging die we bij de eerste, tweede en derde golf gezien hebben.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 10 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029