Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 7 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd.Vandaag de cijfers voor 7 juli 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 7 juli 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 7 juli 2021

Dagrapportage

Zoals toegezegd pakken we vanaf vandaag de draad weer op bij de dagelijkse rapportage van de cijfers. Net zoals we die ook tot en met eind vorige week hebben gedaan.

De GGD-cijfers van afgelopen maandag lieten een sterke stijging zien t.o.v. de maandag de week ervoor. Het aantal geteste personen is bijna verdubbeld. Het percentage positief is gestegen naar 8,7%. Een stuk hoger dan de vorige week. En het aantal positief getesten is bijna 3200. Veel meer dan de ruim 500 van de vorige week.

Het grote verschil met de maanden ervoor was dat we nu beduidend meer positief getesten hebben onder de 30 jaar. Bij de beschrijving van de cijfers van gisteren hebben we dat al aangegeven. Dat houdt direct samen met het openen van het nachtleven op 26 juni en weinig voorzieningen te treffen tegen het besmet worden via de lucht. We mogen aannemen dat ook de komende dagen we deze ontwikkelingen zullen zien met een verdere scherpe toename van het aantal positief getesten.

Amper in het ziekenhuis

Cruciaal echter daarbij is dat de groep die nu positief getest wordt amper in het ziekenhuis terecht komt. De grote vraag wordt echter in welke mate deze positief getesten, voor zover ze echt besmettelijk zijn, oudere personen zullen besmetten. Want die hebben een grotere kans om wel te zorgen voor stijgingen van de ziekenhuisopnames. Maar door de hoge mate van immuniteit onder de oudere groepen (al dan niet gekomen door vaccinatie) is die kans een stuk kleiner dan een tijd geleden.

Een vroeg indicator van een verhoogd risico voor de toename van de ziekenhuisopnames is de ontwikkeling van de positieve testen bij de oudere leeftijdsgroepen. Daarom zullen we die grafiek ook iedere dag laten zien.

De onderstaande grafiek zijn de cijfers tot en met 6 juli (die deels nog worden aangevuld) en betreffen een zevendaags gemiddelde. We hebben niet alle leeftijdsgroepen genomen, maar een aantal die indicatief zijn voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Covid Dagcijfers 7 juli 2021 - 21429

De totaalgrafiek, zoals we die dagelijks gaven ziet er nu als volgt uit.

Covid Dagcijfers 7 juli 2021 - 21430

De komende dagen zullen we verder inzoomen op met name de leeftijdsverdeling van de positief getesten.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 7 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205