Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 28 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 28 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 28 juni 2021

Framing

De GGD cijfers van afgelopen zaterdag waren volgens verwachting. Vrijwel net zoveel mensen die zich lieten testen als 7 dagen eerder. Maar omdat toen het percentage positief 4,6% was en nu 3,1% is de daling in positieve testen is de daling 34%. (Zaterdag nog maar 427 positieve testen). 

We verwachten nog een dag (zondag) dat de daling nog boven de 25% is (waardoor het RIVM morgen vermoedelijk een score onder de 500 gaat melden). Maar daarna zullen we een duidelijke afvlakking van de daling gaan meemaken.

Ik ben heel benieuwd hoe dat dan geframed gaat worden. (Ik verwacht dat ze gaan zeggen dat dit te wijten is aan de opkomende Delta-variant).  Maar naarmate we de nul gaan naderen spelen incidentele factoren (en de invloed van false positives en de uitgevoerde sneltesten een duidelijke rol).

Uit de grafiek blijkt dat de ontwikkelingen in de ziekenhuizen ook nog steeds een duidelijk dalende trend laten zien.  De gemiddelde dagcijfers van opnames nadert de 10.

Covid Dagcijfers 28 juni 2021 - 21257

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 28 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.