Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 26 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 26 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 26 juni 2021

Weinig verschillen

Het wordt – gelukkig – eentonig. Hoewel donderdag bij de GGD ruim 1% meer mensen kwamen dan een week ervoor, nam het totaal aantal positief getesten t.o.v. de week ervoor met 26% af. Daarbij lijkt het percentage positief getesten rond de 3% te blijven hangen. Vermoedelijk hangt dat samen met het  relatief grote aandeel ‘false positives’.

Met deze cijfers krijgen we zaterdag en zondag bij de GGD getallen onder de 500.  En wellicht maandag ook bij de RIVM cijfers een cijfer onder de 500.

In de ziekenhuizen blijven de cijfers nog steeds stevig dalen dus de grafiek laat weinig verschillen meer zien met de vorige dagen qua trend. De afvlakking van de gele lijn komt doordat de cijfers in absolute zin al zo laag zijn. We zitten nu op een niveau van ergens in augustus vorig jaar.

Covid Dagcijfers 26 juni 2021 - 21231

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 26 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019