Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 21 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 21 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 21 juni 2021

Computerstoringen

De GGD dagcijfers van zaterdag zijn nog zeer onvolledig, dus daar is nog weinig over te zeggen. De RIVM cijfers lijken wel in lijn te zijn met de verwachtingen voor de maandag (tussen 500 en 600). Morgen komt het RIVM met haar weekrapportage en dan zal blijken dat de dalingen zich minimaal in hetzelfde tempo hebben doorgezet als vorige week.

De kerncijfers zijn t.o.v. de week ervoor tussen 30% en 40% gedaald en sommige zelfs met meer dan 40%. Op deze manier zou Nederland ook internationaal snel naar een geel gebied moeten overgezet worden, als het eigenlijk al niet groen is met nu per dag circa 4 positieve testen per 100.000 bewoners (en dus in één week rond de 30 en dalende). Jammer alleen dat (weer) computerstoringen bij de cijfers de vergelijkbaarheid per dag bemoeilijkt.

De grafiek laat ook dit keer weer goed zien hoe goed het gaat. Zeker als je beseft dat een fors deel van de positieve testen ook nog personen zijn, die nu niet meer besmettelijk zijn. Mijn schatting is dat dit inmiddels tussen de 50 en 75% van de positief getesten is.

Covid Dagcijfers 21 juni 2021 - 21139

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 21 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205